.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Τα κρητικά φραγκόσυκα ταξιδεύουν στον κόσμοΜε πολλές φιλοδοξίες ξεκινάει το ταξίδι της στο χώρο του φραγκόσυκου η Gea Creta, η οποία έχει σχεδιάσει να προσφέρει στους καταναλωτές όχι μόνο φρέσκο προϊόν, αλλά και πολλά αξιόλογα προϊόντα από τη μεταποίηση του φραγκόσυκου
 
 
Με τη δύναμη που της δίνουν οι 150 παραγωγοί, με τους οποίους έχει δημιουργήσει στέρεες και μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας , η Αγροτική Ανάπτυξη Κρήτης Α.Ε. έρχεται με την φιλοδοξία να βρεθεί στην πρώτη θέση σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο προϊόν και έτσι να αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς του φραγκόσυκου.
 
Σύμφωνα με τον κο. Γιώργο Φραγκούλη, Γεωπόνο και Πρόεδρο της Gea Creta, η εταιρεία συνεργάζεται με παραγωγούς των οποίων τα κτήματα βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την Κρήτη και τα συναντάμε από την Παλαιόχωρα Χανίων έως και την Παχιά Άμμο Λασιθίου.
 
Η συνολική έκταση αυτών των καλλιεργούμενων εκτάσεων των συνεργατών της εταιρείας φτάνει τα 500 στρέμματα και όπως φαίνεται όταν όλα αυτά τα κτήματα εισέλθουν στην παραγωγή, τότε ο όγκος της παραγωγής που θα κληθεί να διαχειριστεί η Gea Creta, θα φτάνει σε κάποιες χιλιάδες τόνους.
 
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ήδη 150 καλλιεργητές, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι το έχουν αποφασίσει και καλλιεργούν φραγκόσυκα, επωφελούμενοι από τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης, η οποία δεν παρουσιάζει ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, έχουν υπολογίσει το κόστος καλλιέργειας, το οποίο δεν είναι υψηλό, διότι εντάσσεται στις εναλλακτικές καλλιέργειες χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, ωστόσο μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έσοδα», μας είπε για αυτό το εγχείρημα ο κο Γιώργος Φραγκούλης.
 
Η φετινή σεζόν της Gea Creta
 
Τη φετινή σεζόν ο όγκος παραγωγής της εταιρείας αναμένεται να φθάσει τους 100 τόνους, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος θα διαθέσει στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, στόχος της είναι να στείλει δείγματα στην Ευρώπη, έτσι ώστε να επεκτείνει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό. «Στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο καταναλώνεται το φρούτο και επομένως υπάρχει ανάλογη ζήτηση όλη τη διάρκεια του έτους. Στόχος λοιπόν της εταιρείας μας είναι να μπει σε αυτές τις αγορές με ένα καλύτερο ποιοτικά προϊόν. Άλλωστε, οι εξαγωγές είναι η προοπτική», επισημαίνει ο κος Φραγκούλης και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα θα διατεθεί προϊόν και στην τοπική αγορά, Κρήτη και Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνει καταναλωτική συνήθεια το φραγκόσυκο και ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίσει, να το δοκιμάσει, να δει τις χρησιμότητες που έχει όσον αφορά στην υγεία του, αλλά και να διαπιστώσει τη γεύση του φρούτου».
 
Πηγή: frutonea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου