.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ήρθαν τα κυδώνια!



Ήρθε η εποχή τους και δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Είναι από τα λίγα φρούτα που δεν τρώγονται ωμά, ωστόσο μαγειρεμένα σε αλμυρές ή γλυκές συνταγές είναι απλώς ακαταμάχητα. Η ποικιλία παρασκευασμάτων είναι ατελείωτη και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι… μπόλικα βαζάκια για να τα διατηρήσετε!
Αγορά και συντήρησηΤα βρίσκω σε διάφορα μεγέθη, αν και για τα μαγειρέματά μου προτιμώ τα μεγάλα, με το ατσούμπαλο σχήμα και την χνουδωτή φλούδα. Πρέπει να είναι σφικτά μεν, με ευχάριστο άρωμα. Τα σκληρά αλλά άοσμα κυδώνια είναι άγουρα, ιδιαίτερα στυφά και το κόψιμό τους είναι πραγματικά δύσκολο. Αποφεύγω κυδώνια με σκούρους λεκέδες, μαλακά σημεία, χτυπήματα και ζουλήγματα.
Συντηρούνται εκτός ψυγείου για λίγες ημέρες, μακριά από πηγές θερμότητας ή από υγρασία.
Φυσική πηκτίνηΟι φλούδες και, κυρίως, τα κουκούτσια των κυδωνιών είναι πλουσιότατα σε φυσική πηκτίνη. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε τεχνητή, έτοιμη πηκτίνη για τα γλυκά κουταλιού και τις μαρμελάδες σας, τυλίξτε κουκούτσια κυδωνιού και λίγες φλούδες σε ένα τουλπανάκι και ρίξτε το στην κατσαρόλα που βράζετε το γλυκό σας. Θα έχετε το τέλειο δέσιμο στο σιρόπι σας!
ΠΡΟΣΟΧΗ:
 Η σάρκα των κυδωνιών μαυρίζει ταχύτητα με την επαφή της με τον αέρα. Γι’ αυτό μόλις τα ξεφλουδίσω τα ραντίζω αμέσως με χυμό λεμονιού.
Τι να φτιάξετε με κυδώνιαΔεν είναι μόνο το περίφημο γλυκό κουταλιού με την εκπληκτική γεύση ή το λαχταριστό παστοκύδωνο που φέρνει συνειρμούς παιδικής ηλικίας. Είναι ένα πλήθος από συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για κάθε γούστο. Σας δίνω μερικές μόνο από τις αμέτρητες προτάσεις για κυδώνια:
• Μην αμελήσετε να ετοιμάσετε γλυκό του κουταλιού για τα χειμωνιάτικα κεράσματά σας. Αρωματίστε το γλυκό σας με μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα (θα τη βρείτε στα φυτώρια) και μερικά ασπρισμένα αμυγδαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου