.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αλλη μιά βδομάδα χωρίς βροχές...

Αποτέλεσμα εικόνας για ξηρασια φωτογραφιες

Την ώρα που σε όλη την Ελλάδα βρέχει και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές καταρακτωδώς,η ανατολική Κρήτη εξακολουθεί να πλήττεται απο ανομβρία.
Αυτό έχει πολύ κακές συνέπειες όχι μόνο για την ποσότητα αλλά και για την ποιότητα του νερού που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Δυστυχώς και η επόμενη εβδομάδα θα περάσει χωρίς βροχές αλλά με βόρειους ανέμους που θα αγγίζουν τα 7 μποφώρ.
Τουλάχιστον μέχρι την παρασκευή.....

Για τις καλλιέργειες της πιπεριάς,οι γεωπόνοι συνιστούν μερικό ξέπλυμα της οροφής των θερμοκηπίων απο τους στόκους ωστε να αυξηθεί το φώς και να σταματήσουν τα φυτά να ψηλώνουν δυσανάλογα.Επίσης,η χρήση αφαλαττικών σκευασμάτων θα βοηθήσει τη ρίζα να αναπτυχθεί γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου