.

................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα.... ......

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Φθινοπωρινή Λίπανση Καρποφόρων & ΞυνώνΤώρα τον Οκτώβριο που αρχίζουν οι βροχές είναι απαραίτητο να λιπάνουμε τα καρποφόρα δέντρα μας για τελευταία φορά μέσα στο χρόνο, ενώ για τα ξυνά (εσπεριδοειδή) χρειάζεται να γίνουν δύο λιπάνσεις. Η Φθινοπωρινή λίπανση βοηθά τα καρποφόρα να ξεπεράσουν πιο εύκολα τις δύσκολες συνθήκες του Χειμώνα, ενω τα ξυνά να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερους χυμούς οι καρποί. 
Χρησιμοποιούμε συνήθως σύνθετα κοκώδη λιπάσματα τα οποία πρέπει να έχουν τα τρία βασικά στοιχεία (άζωτο, φώσφορο, κάλιο) και κάποια ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και μαγνήσιο. Μπορούν να χρησημοποιειθούν επίσης και κάποια οργανοχημικά λιπάσματα που περιέχουν και 25-30% οργανική ουσία. Ετσι αποφεύγουμε την προσθήκη κοπριάς τους χειμερινούς μήνες. Η ποσότητα του λιπάσματος εξαρτάται από την ηλικία του δέντρου. Δέντρα ηλικίας μέχρι 5 ετών χρειάζονται 1/2 kgr λίπασμα σύνθετο ή οργανοχημικό, ενώ για δέντρα ηλικίας άνω των 7-8 ετών πρέπει να ρίξουμε ένα 1 kgr λίπασμα ανά δέντρο. 
Στα εσπεριδοειδή η δεύτερη εφαρμογή πρέπει να γίνει πρίν το τέλος Νοεμβρίου με την προϋπόθεση ότι ο καιρός το επιτρέπει. Η ποσότητα του λιπάσματος θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερη ανά δέντρο.

Πηγή:https://www.geoponiko-parko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου