.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τί φόρο θα πληρώνετε εάν πουλάτε προϊόντα σε πλαστικές σακούλες. Πώς να τον αποφύγετε, τα πρόστιμα και οι αλλαγές στην ταμειακή

28-sakoula-

Τί φόρο θα πληρώνετε εάν πουλάτε προϊόντα σε πλαστικές σακούλες. Πώς να τον αποφύγετε, τα πρόστιμα και οι αλλαγές στην ταμειακή
 
Το 2018 η κατακρεουργημένη από τους φόρους, εμπορική τάξη, υποδέχεται ένα ακόμα χαράτσι. Το περιβαλλοντικό τέλος πλαστικής σακούλας, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία.
Η αλήθεια είναι πως εάν η κυβέρνηση είχε στα αλήθεια, περιβαλλοντικές ευαισθησίες, πολύ απλά θα καταργούσε τις πλαστικές σακούλες.
 
Με ποια λογική, η κακή πλαστική σακούλα, μετατρέπεται σε καλή, όταν είναι το κράτος να εισπράξει ζεστό χρήμα ; 
 
Απλά, βρέθηκε ένας ακόμα τρόπος, επιβολής φόρου, συγκαλυμμένος φυσικά, μέσα σε ένα περιτύληγμα, περιβαλλοντικής ευαισθησίας !!!
Το χαράτσι της σακούλας
Δείτε τί φόρο θα πληρώνετε, τι αλλαγές πρέπει να κάνετε στην ταμειακή σας μηχανή, τις υποχρεώσεις γνωστοποίησης, πως θα αποφύγετε το νέο φόρο και τί πρόστιμο σας περιμένει.
 

 
ΝΕΟ περιβαλλοντικό τέλος σε πλαστικές σακούλες 0,03 € +ΦΠΑ=0,04€ , βάση της από 20/12/2017 οδηγία ΠΟΛ.1211/2017
 
Αν πουλάτε εμπορεύματα σε πλαστικές σακούλες τότε από 1/1/2018 θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες :
1. Να αλλάξετε την ταμειακή μηχανή σας με προσθήκη είδους ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ το οποίο θα εμφανίζεται σαν ξεχωριστή κατηγορία προϊόντος στο ημερήσιο Ζ της ταμειακής σας, και θα χρεώνεται ξεχωριστά από τα εμπορεύματά σας σε κάθε απόδειξη που θα δίνετε 0,03€ ανά σακούλα προ ΦΠΑ. Το ποσό αυτό θα το αποδίδετε στο κράτος ανά τρίμηνο αν δίνετε πλαστική σακούλα πάχους κάτω των 50 μικρά (μm ρωτήστε το προμηθευτή σας).
 
2. Αν όμως η πλαστική σακούλα έχει πάχος από 50 μέχρι 70 μικρά (μm) (ρωτήστε τον προμηθευτή σας αν έχετε χοντρές σακούλες, για το πάχος τους), τότε ναι μεν θα χρεώνετε στο πελάτη τη σακούλα στο παραστατικό πώλησης, κατ΄ ελάχιστο στο κόστος αγοράς της, αλλά δεν θα δίνετε το τέλος στο κράτος. Δωρεάν διάθεση της σακούλας δεν επιτρέπεται.
 
3. Να αναρτήσετε σήμανση σε εμφανές σημείο προς τον καταναλωτή με το κείμενο «Οι λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος 3 λεπτών του ευρώ, με σκοπό τη μείωση χρήσης τους»
 
4. Οι λεπτές πλαστικές σακούλες (κάτω των 50 μικρών πάχος) θα πρέπει να έχουν σειριακό κωδικό και σήμανση η οποία φέρει τον τόπο και την ημερομηνία παραγωγής και τον Αριθμό Εθνικού Μητρώου Παραγωγού (ΕΜΠΑ)


 
5. Αυτά ισχύουν είτε για πωλήσεις λιανικής είτε για τιμολόγια αν δίνετε πλαστικές σακούλες.
 
6. Το τέλος αυτό θα το αποδώσετε στην εφορία με νέα ειδική δήλωση όπως στο ΦΠΑ κάθε τρίμηνο.
 
7. Έλεγχοι για το θέμα αυτό θα γίνονται από την εφορία και προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο από 200 μέχρι 5.000 ευρώ, ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης.
 
Κατόπιν των ανωτέρω και μέχρι την πρακτική εφαρμογή της νέας αυτής υποχρέωσης, όπου ενδεχομένως υπάρξουν και άλλες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, συστήνεται να προετοιμαστείτε κατάλληλα ως ανωτέρω ή/και να εξετάσετε την προμήθεια σακουλών πάχους μεταξύ 50 έως 70 μικρά, ώστε να αποφύγετε την καταβολή του τέλους, και να έχετε μόνο τις λοιπές υποχρεώσεις σήμανσης και χρέωσης που προαναφέρθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου