.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Τα φυτά αισθάνονται - νιώθουν;

Τα φυτά ανταποκρίνονται στους τραυματισμούς

Όταν γίνεται αυτό, ο ρυθμός της αναπνοής τους γίνεται πιο γρήγορος, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν τραυματίζεται ένας άνθρωπος!


τραυματισμός

Παρ’ όλα αυτά αυτή η αύξηση του ρυθμού της αναπνοής οφείλεται στη χρησιμοποίηση του αποθηκευμένου φαγητού για να αποκατασταθεί η ζημιά ή για να δημιουργηθούν νέα κύτταρα. 


Εάν ο τραυματισμός είναι πολύ σοβαρός, αυτή η διαδικασία αναστέλλεται και το φυτό πεθαίνει.


φυτό νιώθει

Συχνά, ο ρυθμός της ανθρώπινης αναπνοής αυξάνεται ως αποτέλεσμα της επίδρασης του εγκεφάλου στα επακόλουθα του τραυματισμού. 

Όμως μέχρι τώρα κανείς δε μπόρεσε να εξομοιώσει κάποιο συγκεκριμένο όργανο ενός φυτού με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να σκέφτονται, που θα χειριστεί μία κατάσταση τραυματισμού.

Όταν πέφτει ένα φύλλο πονάει το δέντρο;


Αρχικά να αναφέρουμε ότι τα δέντρα δεν πονάνε. Πόνος σημαίνει τραυματισμός, και ο τραυματισμός αυτός γίνεται αντιληπτός με το νευρικό σύστημα. Φυσικά, το δέντρο δεν έχει νευρικό σύστημα, άρα δεν πονάει με την έννοια που ορίζουμε τη λέξη πόνος.

φύλλο πέφτει από το δέντροΈνα ξεραμένο φύλλο όταν πέφτει από το δέντρο, το ίδιο το δέντρο δημιούργησε αυτή την κατάσταση (το ξέρανε), κι έτσι αποτελεί η αποχώρηση αυτή, μια φυσιολογική διαδικασία.

Το δέντρο δηλαδή, προετοίμασε την αποχώρηση του φύλλου.

Τώρα, αν το φύλλο είναι υγιές και για παράδειγμα το κόψουμε, τότε το δέντρο "τραυματίζεται", παθαίνει μια ελάχιστη ζημιά, η οποία δεν μεταφράζεται με τη λέξη "πόνος", γιατί τα δέντρα, αν και τραυματίζονται, δεν πονάνε. Ένα ζωτικό κομμάτι που του έδινε ζωή, αποχώρησε χωρίς τη συγκατάθεσή του, κι έτσι, είναι μια απώλεια για αυτό.

Έτσι, μέσα στο πρόγραμμα κι αυτό, το δέντρο φροντίζει να επουλώσει την πληγή και να αναπληρώσει την απώλεια αυτή.

Ενώ όταν το φύλλο πέσει αφού έχει ξεραθεί (όχι λόγω κάποιας αρρώστιας ή επειδή φαγώθηκε σε κάποια σημεία), δεν προκαλείται τραυματισμός του δέντρου, μιας και είναι μια φυσιολογική διαδικασία. 


Σκεφτείτε όπως για παράδειγμα, όταν εμείς πάμε στην τουαλέτα.

Όταν σπάσει ένα κλαδί με πολλά φύλλα, τότε η ζημιά και ο τραυματισμός του δέντρου, είναι πολλαπλάσια. Αν η ζημιά είναι ακόμα μεγαλύτερη και οι συνθήκες διαβίωσής του είναι δύσκολες (έλειψη νερού - ήλιου), τότε υπάρχει περίπτωση το δέντρο να μην καταφέρει να επουλώσει τις πληγές του κι έτσι να πεθάνει.

Είναι όπως όταν έχουμε ένα ατύχημα: ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς και ανάλογα με τις συνθήκες θεραπείας της ζημιάς, καταφέρνουμε να επιζήσουμε ή όχι.

πέφτει φύλλο
Έτσι, όταν ένα φύλλο πέφτει από το δέντρο οικειοθελώς, τότε δεν αποτελεί τραυματισμό του δέντρου. Ενώ όταν πέσει ένα φύλλο από το δέντρο ενώ ήταν υγιές, τότε αποτελεί τραυματισμό κι αν είχε νευρικό σύστημα, το δέντρο θα πονούσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου