.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Είπαμε,νάναι στραβά τα αγγούρια,όχι να αλλάζουν όμως και χρώμα!!!

Φωτογραφία του Stelios Papadakis.
Φωτογραφίες : Stelios Papadakis

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα αγγούρια να στραβώνουν?Μερικοί ισχυρίζονται ότι αιτία είναι η παρουσία κάποιας όμορφης στο χωράφι.Αλλοι πάλι λένε ότι φταίει το ότι κάποιος πάτησε μιά κορυφή απο την αγγουριά.Κάποιοι λένε ότι οφείλεται στο...κακό μάτι! Κάποιοι άλλοι το ρίχνουν στο φεγγάρι...

Φωτογραφία του Stelios Papadakis.

Μήν ακούτε. Η μόνη και κύρια αιτία που στραβώνουν τα αγγούρια,είναι ένα εντομάκι που εγκαθίσταται στο λουλουδάκι και το τσιμπά πρίν ακόμα αρχίσει να σχηματίζεται το αγγούρι.
Πρόκειται για τον μικροσκοπικό θρίπα,που θέλει απανωτούς ψεκασμούς με το κατάλληλο φάρμακο για να εξολοθρευτεί,αλλα ποτέ απόλυτα.
Μπορείτε και εσείς να διαπιστώσετε άν έχετε θρίπα στο χωράφι,πιάνοντας το λουλούδι της αγγουριάς και φυσώντας παρατεταμένα στο εσωτερικό του. Αν υπάρχει θρίπας,θα δείτε ένα μακρόστενο μαυριδερό μαμούνι να βγαίνει όξω για να δεί ποιός τόλμησε να το...ενοχλήσει!!



Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου