.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ακριβότερο στην ΕΕ το ελληνικό χοιρινό κρέας


Γιαννακοπούλου Φανή
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επηρεάζει την αγορά χοιρινού της ΕΕ, αν και δεν θεωρείται ως μεγάλος παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά του προϊόντος. Μάλιστα, οι τιμές του χοιρινού στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί από τα τέλη Μαΐου πάνω από 22 ευρώ ανά 100 κιλά, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα «The Pig site».
Αυτή η τιμή αύξησε τη διαφορά με το μέσο όρο της ΕΕ από τα 7 ευρώ στα 28 ευρώ και η ελληνική τιμή είναι σήμερα η υψηλότερο στην ηπειρωτική Ευρώπη, λόγω των capital controls που επηρεάζουν τις εισαγωγές. Κατά την ίδια περίοδο, η πτώση της τιμής του χοιρινού στην Ολλανδία ήταν από τις πιο απότομες στην ΕΕ, αν και ο βαθμός στον οποίο αυτό οφείλεται η ελληνική κατάσταση είναι λιγότερο βέβαιος.

Μέχρι πρόσφατα οι εισαγωγές της Ελλάδας ήταν σταθερές για το προϊόν και σημείωσαν μια οριακή πτώση την περσινή χρονιά και τους πρώτους 5 μήνες του 2015. Ωστόσο, η πρόσφατη κρίση με τα capital controls, έχει επηρεάσει τη δυνατότητα των Ελλήνων εισαγωγέων να πληρώνουν για το προϊόν, οπότε το εμπόριο έχει ακινητοποιηθεί.

Πηγή>http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου