.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Τι θα φυτέψω φέτος στο θερμοκήπιο?



Μιά ερώτηση που κάθε χρόνο βασανίζει όλους τους παραγωγούς αυτή την εποχή.
Κάθε χρόνο, η επιλογή της καλλιέργειας ,δυστυχώς είναι μιά "ζαριά"στην οποία επενδύουμε όλες μας τις ελπίδες για μιά χρονιά καλύτερη απο την περσινή.Απο αυτή τη ζαριά,θα εξαρτηθούν τα έσοδα μιάς ολόκληρης χρονιάς,αλλά και η δυνατότητα καλλιέργειας για την μεθεπόμενη.
Τα τελευταία χρόνια,οι συνεχείς μειώσεις των τιμών των κηπευτικών σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των εφοδίων και της φορολογίας,επιδεινώνουν την κατάσταση περισσότερο με αποτέλεσμα,στο θέμα εσόδων-εξόδων,να φτάνει σε σημείο οριακό.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχουμε απο τα φυτώρια της περιοχής της Ιεράπετρας,αυξημένες είναι οι παραγγελίες για φυτά πιπεριάς ντολμά και φλάσκας αλλά και ντομάτας.Αυτή η κατάσταση βέβαια μπορεί να αλλάξει,άρα κανείς δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα κάτι σίγουρο για την επιλογή της καλλιέργειας.
Με δυσκολία αποφασίζουν οι παραγωγοί να φυτέψουν πιπεριά κέρατο,ενώ το αγγούρι φέτος είναι κάπως παραμελλημένο.
Η μελιτζάνα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει κάποια σταθερότητα στις τιμές λόγω του ότι είναι μιά δύσκολη καλλιέργεια με πολλά προβλήματα φυτοπαθολογίας αλλά και αλεργιών,σε σημείο που να αποφεύγεται απο ενα μεγάλο μέρος καλλιεργητών.
Πιστεύουμε ότι το πρώιμο κολοκυθάκι θα έχει καλές τιμές φέτος ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αυξητική τάση παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η ζήτηση της κρητικής μπανάνας και μάλιστα σε τιμές διπλάσιες απο την πληθώρα των εισαγόμενων ποικιλιών.Η τιμή της στις λαικές αγορές της Αθήνας,αγγίζει τα 2 ευρώ και 40 λεπτά,και η κατανάλωση αυξάνεται την περίοδο που ελαττώνεται η παρουσία των άλλων ελληνικών φρούτων στην αγορά.
Τα λουλούδια έχουν πάντα το δικό τους αγοραστικό κοινό.Πρόκειται για τις κυρίες που ευτυχώς υπάρχουν πάντα για να ομορφαίνουν τον κόσμο μας.
Ετοιμαστείτε λοιπόν και φέτος να ρίξτε τη ζαριά σας και ας ελπίσουμε ότι θα πετύχουμε εξάρες!
Μ.Μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου