.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Συγκαλλιέργειες λουλουδιών, αρωματικών φυτών και λαχανικών


Συγκαλλιέργειες λουλουδιών, αρωματικών φυτών και λαχανικών
Η συγκαλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών φυτών και λουλουδιών μπορεί να ωφελήσει και να προστατέψει τη σοδειά σας και να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται από τους γεωργούς εδώ και πολλά χρόνια και απαιτεί την προσοχή του καλλιεργητή έτσι ώστε να  φυτεύει ταυτόχρονα δύο ή και περισσότερα φυτά στο ίδιο περιβόλι, χωρίς το ένα να βλάπτει το άλλο, αντίθετα να το ωφελεί.

Σας παραθέτω ένα πίνακα που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον κήπο σας.

2 σχόλια:

  1. αγγουρι με ντοματα μεγαλώνουν καλα μαζι? νομιζω επρεπε να ειναι στ κοκκινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά καλλιεργώ κάθε χρόνο αγγούρι μαζί με ντομάτα στον ίδιο (κλειστό) χώρο και όλα είναι μιά χαρά.Αρκεί να υπάρχει δυνατότητα χωριστής λίπανσης και άρδευσης.Μάλιστα,αρκετοί παραγωγοί φυτεύουν αγγουριές κοντά σε μιά καλλιέργεια ντομάτας για να κρατούν τα άσπρα πετάρια μακριά απο τις ντοματιές.

      Διαγραφή