.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Ευκάλυπτος: με τις ευεργετικές του ιδιότητες.


 Ευκάλυπτος: όμορφος και με ευεργετικές του ιδιότητες
Ο Ευκάλυπτος είναι ένα δέντρο που φημίζεται για το πολύ μεγάλο ύψος του (ανάλογα και με την ποικιλία του) ενώ το ξύλο του είναι σκληρό κι ανθεκτικό γι' αυτό και χρησιμοποιείται τόσο στην επιπλοποία όσο και στις οικοδομές και τη ναυπηγική. Επίσης χρησιμοποιείται και για την παραγωγή χαρτιού αλλά και στη φαρμακευτική. Αυτό όμως που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι οι πραγματικά ευεργετικές του ιδιότητες.  Ας δούμε λοιπόν τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε για το δέντρο αυτό:
-  Είναι ένα δέντρο το οποίο έχει γενικά γρήγορη ανάπτυξη.
- Προσαρμόζεται εύκολα στους περισσότερους τύπους εδαφών.
- Δεν έχει ιδιαίτερα ''φιλικές'' σχέσεις με το κρύο.
- Φυτεύεται συνήθως τον Ιούνιο σε σημείο που το βλέπει αρκετά ο ήλιος και είναι σχετικά  προφυλαγμένο από τον πολύ αέρα και την παγωνιά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ευκάλυπτου:

Για το κρυολόγημα:
Μπορούμε να παρασκευάσουμε αφέψημα ρίχνοντας 2-3 φύλλα ευκάλυπτου στο μπρίκι καθώς και μία κούπα νερό. Αφήνουμε το νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει το βγάζουμε από τη φωτιά για ένα δεκάλεπτο περίπου. Κατόπιν και χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι το ρίχνουμε στο φλυτζάνι μας.
 Επίσης, ιδιαίτερα βοηθητικές για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος θεωρούνται και οι εισπνοές ευκαλύπτου – πιο συγκεκριμένα:
Βράζουμε μία  χούφτα φύλλα ευκάλυπτου σε μία κατσαρόλα που περιέχει περίπου ένα λίτρο νερού. Μόλις πάρει βράση κι αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, με προσοχή εισπνέουμε τους ατμούς.

Για τα προβλήματα με τα ούλα:
Εάν τα ούλα μας ματώνουν ή ταλαιπωρούμαστε από ουλίτιδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παραπάνω αφέψημα για να κάνουμε πλύσεις στο στόμα μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Αιθέριο έλαιο:
Το αιθέριο έλαιο παράγεται από τα φύλλα του ευκαλύπτου και είναι εξαιρετικής ποιότητας καθώς:
 - Έχει αναλγητικές, αντισηπτικές και αντιρευματικές ιδιότητες.
 - Έχει την ιδιότητα ν' απωθεί τα έντομα (κουνούπια, μύγες κ.ο.κ.).
 - Βοηθάει στην ανακούφιση από το κρυολόγημα.
Έτσι, στην περίπτωση που ταλαιπωρούμαστε από κάποιο κρυολόγημα μπορούμε να κάνουμε εντριβή με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Πιο συγκεκριμένα σε 5 ml αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου και κάνουμε την εντριβή.

Ο ευκάλυπτος λοιπόν είναι ένα φυτό με πολλές και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες. Απλά, θα πρέπει γενικά ν' αποφεύγουμε τις υπερβολές στη χρήση του καθώς μπορεί να ερεθίσει τα νεφρά ενώ δεν ενδείκνυνται για να το χρησιμοποιούν άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Σε κάθε περίπτωση δε η χρήση του θα πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα γιατρό.


Πηγή: praktikesidees.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου