.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια


 Κανέλα Κεϋλάνης: ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια
Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο μπαχαρικό, που αναφέρεται ήδη στην Παλαιά Διαθήκη. Σε περιοχές της Ευρώπης χρησιμοποιείται από το 500 π.Χ. Αλλά μέχρι το 16ο αιώνα ήταν γνωστή στη Δύση μόνο το κινέζικο δέντρο της κανέλας. Η κανέλα που προέρχεται από τη Σρι Λάνκα παρουσιάζει πιο λεπτό άρωμα και σήμερα είναι το είδος που κυκλοφορεί περισσότερο στην Ευρώπη.

Άλλες Ονομασίες: Χίντι & Κιννάμωμο

Ιδιότητες:
● Βελτιώνει το κυκλοφορικό.
● Ρυθμίζει το ζάχαρο την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.
● Κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.
● Ανακουφίζει πεπτικές ανωμαλίες.
● Έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και αντιθρομβωτική δράση.
● Ενισχύει τη μνήμη.
● Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φυτικών ινών.
● Είναι ευεργετική για την καρδιά και τα αγγεία.
● Έχει θερμαντικές και τονωτικές ιδιότητες.
● Ανακουφίζει από πόνους περιόδου.
● Είναι αντιβακτηριδιακή, εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηριδίων E. Coli & Candida Albicans.
● Καταπολεμά τους πόνους της αρθρίτιδας λόγω των αντιφλεγμονωδών της ιδιοτήτων.

Επιπλέον, η κανέλα χρησιμοποιείται σε απίστευτα πολλούς συνδυασμούς στη ζαχαροπλαστική αλλά ως μπαχαρικό χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρεατικά (όπως μοσχάρι, κουνέλι κ.α.). Χρησιμοποιείται σε ροφήματα, στον καφέ & σε γλυκίσματα.

Προετοιμασία:
1 κουτάλια φαγητού από θρυμματισμένη κανέλα (ή ένα ξυλάκι) ρίχνεται σ’ ένα δοχείο όπου προστίθεται 1 ποτήρι νερό, το περιεχόμενο βράζεται για 5 – 10 λεπτά και μετά από ένα διάστημα το υγρό στραγγίζεται και πίνεται.

Επιστημονικά τεκμηριωμένες εφαρμογές:
Η επιτροπή Ε και η ESCOP συνιστούν τη λήψη του φλοιού κανέλας στα πεπτικά ενοχλήματα, όπως αέρια και ενοχλήματα τύπου σπασμών, καθώς και στην ανορεξία, η ESCOP επίσης στη διάρροια. Σε επιστημονικές έρευνες με κυτταρικά συστήματα αποδείχτηκαν οι σπασμολυτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του αιθέριου ελαίου της κανέλας. Επιπλέον αποδείχτηκε η δραστικότητα εναντίον διαφόρων στελεχών μυκήτων και βακτηρίων.
Πηγή: herbstore.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου