.

..... ........ Τιμές αγροτικών προιόντων της 14-8-17 απο το δημοπρατήριο Αγροδίκτυο....ΑΓΓΟΥΡΙ Β 0,05 € 0,05 € 0,05 € ΑΓΓΟΥΡΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,10 € 0,16 € 0,25 € ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,10 € 0,10 € 0,10 € ΤΟΜΑΤΑ Α (100-160 γρ) 0,10 € 0,16 € 0,28 € ΤΟΜΑΤΑ Α (160-380 γρ) 0,26 € 0,30 € 0,53 €........Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Πώς έφτιαχναν τα παλιά χρόνια τα παγωτά


Πώς έφτιαχναν τα παλιά χρόνια τα παγωτά
Παγωτά τις Κυριακές και στα πανηγύρια και όπου υπήρχε πολύς κόσμος.
Πώς έφτιαχναν όμως τότε τα παγωτά; Απλά και νόστιμα. Έβραζαν το γάλα, προσθέτοντας ζάχαρη, αυγά, κακάο ή βανίλια.

Όταν πλέον είχε βράσει το μίγμα τους, το τοποθετούσαν σε μεταλικό κάδο ο οποίος ήταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Ανάμεσα στο βαρέλι και στον κάδο υπήρχε πάγος για να το κρατά κρύο. Συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει.

Έπειτα φόρτωναν το βαρέλι στη καρότσα τους και έπαιρναν δρόμο για να συναντήσουν τους πελάτες τους. Κατά διαστήματα έριχναν κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό.

Έτσι πήγαιναν από δρόμο σε δρόμο και από γειτονιά σε γειτονιά για να γεμίσουν τα χωνάκια τους με τη δροσερή νοστιμιά που όσοι είχαν προλάβει να φάνε, θυμούνται ακόμη...


Πηγή:anemoniblog.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου