.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πώς να διατηρήσετε τα Φρούτα και Λαχανικά




Πότε είναι φρέσκο το λάχανο;

Το λάχανο είναι φρέσκο όταν έχει τρυφερά φύλλα. Προσέξτε τα φύλλα του να είναι κολλημένα μεταξή τους και να μην έχει βαθιές ρωγμές. Το χρώμα του πρέπει να είναι ζωηρό και κυριώς πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με τον όγκο του.


Πώς διατηρείται το σέλινο;

Εάν έχετε σέλινο στο ψυγείο σας και δε σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στις επόμενες 2-3 μέρες, πλύντε καλά τα φύλλα του στεγνώστε τα και βάλτε τα στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή. Όταν ψηθούν, χωρίς να μαυρίσουν τρίψτε τα με τις παλάμες σας να γίνουν σκόνη και βάλτε τα σε αεροστεγές βαζάκι. Θα διατηρήσει για πολύ καιρό το άρωμά του και θα νοστιμίσει με ελάχιστη ποσότητα τις σούπες, τα ψητά και τις σαλάτες σας.

Για να μη μαυρίσουν οι πατάτες

Βάλτε τις σε νερό που έχετε προηγουμένως αλατίσει.

Για σαλάτα χωρίς... έντομα

Αφήστε τα λαχανικά να μουλιάσουν σε νερό, στο οποίο θα έχετε προσθέσει μια χούφτα αλάτι και στη συνέχεια πλύντε τα καλά. Με το αλάτι τα έντομα θα βγουν στη επιφάνεια κι έτσι θα απαλλαγείτε ευκολότερα από την παρουσία τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε νερό και ξίδι.

Γι μαϊντανό μεγάλης διάρκειας

Τοποθετήστε τον σε ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

Για πιο ώριμες ντομάτες

Ένας καλός τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε σε μια χάρτινη σακούλα και να τις αφήσετε σε μέρος με σκιά. Εάν βιάζεστε πολύ, δεν έχετε παρά να βάλετε μέσα στη σακούλα ένα μήλο, το οποίο έχει την ιδιότητα να επιταχύνει τη φυσική ωρίμανση της ντομάτας.

Για να μη μαυρίσουν τα καρότα

Βάλτε τα σε νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο ξίδι ή τρίψτε τα με λεμόνι

Για περισσότερο χυμό λεμονιού

Κυλήστε το στο τραπέζι ανάμεσα στις παλάμες σας ή βάλτε το για λίγο σε καυτό νερό. Εναλλακτικά, θερμάνετε το λεμόνι για 30 δευτερόλεπτα σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο μικροκυμάτων σας κι έτσι θα αποκτήσετε περισσότερο χυμό.

Για να μη μαυρίσουν τα μανιτάρια

Βάλτε τα σε νερό και λεμόνι.

Περίσσεψε κρεμμύδι ή ντομάτα;

Διατηρήστε τα στο ψυγείο μέσα σε ένα βαζάκι με λάδι.

Για να μην απορροφήσουν πολύ νερό τα κολοκυθάκια

Βάλτε τα να βράσουν ολόκληρα και μην κόψετε τις άκρες τους προτού βράσουν.

Βαριέστε να καθαρίζετε συχνά σκόρδο;

Μπορείτε να έχετε σκόρδο τουλάχιστον για ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να το καθαρίζετε. Πώς; Φτιάξτε κρέμα σκόρδου, βάζοντας στο μπλέντερ 15 σκελίδες, λίγο αλάτι και 2 κ. σούπας λάδι. Γινα να διατηρηθεί, βάλτε τη σ'ένα γυάλινο βαζάκι που να κλείνει καλά και τοποθετήστε τη στο ψυγείο.

Πώς θα έχετε μαϊντανο όλο το χρόνο;

Πλύντε και ψυλοκόψτε φρέσκο μαϊντανοκαι αφήστε τον να στεγνώσει πάνω σ'ένα καθαρό πανί. Στη συνέχεια απλώστε τον πάνω σε ένα δισκάκι από φελιζόλ και σκεπάστε τον με διάφανη μεμβράνη. 'Οταν χρειάζεστε μαϊντανο, αρκεί να τρίψετε την ανάλογη ποσότητα.

Πώς θα διώξετε την πικρή γεύση του αγγουριού;

Κόψτε τις δύο άκρες του και τρίψτε δυνατά για μερικά δευτερόλεπτα καθένα από τα κομμάτια που έχετε πάνω στην αντίθετη άκρη.

Για αρακά πιο τρυφερό και ευκολοχώνευτο

Ξεκινήστε το μαγείρεμά του με κρύο νερό ή ζωμό. Ποτέ μην τον σοτάρετε στο βούτυρο ή στο λάδι, διότι η εξωτερική του φλούδα γίνεται πιο σκληρή. Λάβετε υπόψη σας ότι το ίδιο ισχύει για τον κατεψυγμένο αρακά.

Δε θέλετε να φυτρώνουν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας;

Μπορείτε να το πετύχετε αρκεί να κάψετε τις ρίζες τους. Με τον τρόπο αυτό ούτε το σχήμα τους θα χάσουν ούτε το περιεχόμενό τους και θα διατηρηθούν για πολύ καιρό. Ειδικότερα για τα σκόρδα μπορείτε να τα χωρίσετε σε σκελίδες κια να τις βάλετε σε ένα δοχείο σκεπασμένες με χοντρό αλάτι.

Πώς θα διατηρήσετε τα κάστανα όλο το χειμώνα;

Αφήστε τα σε κρύο νερό μισή ώρα, στεγνώστε τα στη σκιά και φυλάξτε τα σε στρώσεις μέσα σε άμμο.

Μαράθηκαν τα μανιτάρια σας;

Για να συνέλθουν πλύντε τα με μπίρα αντί με νερό.

Μυρίζει άχημα η κουζίνα σας από το λάχανο που βράζετε;

Βράστε μαζί με το λάχανο και μια καθαρισμένη πατάτα.

Πότε το πεπόνι είναι ώριμο;

Κουνίστε το δυνατά. Αν ακούσετε το θόρυβο των σπόρων του, σημαίνει ότι είναι ώριμο.

Διαπιστώσατε ότι ο ανανάς που αγοράσατε είναι άγουρος;

Αφαιρέστε την κορυφή και την φλούδα του και κόψτε τον σε φέτες. Βράστε τις φέτες σε μια κατσαρόλα με νερό και ζάχαρη, αφήστε τις έπειτα να κρυώσουν και βάλτε τις στο ψυγείο. Ο ανανάς σας θα αποκτήσει φρέσκια γεύση και γίνεται τραγανός.

Πώς θα βράσετε πατάτες χωρίς να διαλυθούν;

Προσθέστε στην κατσαρόλα 1κ. γλυκού ξίδι κι έτσι οι πατάτες θα μείνουν ολόκληρες.

Σας περίσσεψε λεμόνι;

Μην το πετάξετε. Μπορείτε να το διατηρήσετε ζουμερό, αρκεί να το τοποθετήσετε από την κομμένη πλευρά σε ένα πιατάκι που προηγουμένως έχετε αλατίσει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν υγράνετε το πιατάκι με ξίδι.

Πατάτα κατά της πικράδας των χόρτων

Για να φύγει η πικράδα των χόρτων που βράζετε, βάλτε μαζί τους μια καθαρισμένη πατάτα κομμένη σε κομματάκια. Η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά την πικράδα από τα χόρτα.

Για να έχετε πάντα φρέσκα λαχανικά

Τα αγοράσατε φρέσκα αλλά δε σκοπεύετε να τα καταναλώσετε άμεσα; Φυλάξτε τα στο ειδικό συρτάρι στο ψυγείο σας και τοποθετήστε μαζί τους ένα υγρό σφουγγάρι που θα τους κρατήσει  φρέσκα μέχρι να τα καταναλώσετε.

Πώς να συντηρήσετε τα μήλα;

Φροντίστε όταν τα φυλάξετε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Καλό είναι επίσης να τα διατηρείτε στο ψυγείο κι όχι σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να καταψύξετε φρούτα;

Πλύντε τα, σκουπίστε τα, σκεπάστε τα με ζάχαρη ή βάλτε τα σε σιρόπη γλυκόζης και τοποθετήστε τα σε μια ειδική σακούλα για την κατάψυξη. Πριν αρχίσετε να τα καταψύχετε, ρυθμίστε την κατάψυξη στη πιο δυνατή ψύξη για 24 ώρες έτσι ώστε να επισπευσθεί η  κατάψυξή τους.

Για φρέσκια ραπανάκια εκτός ψυγείου

Βάλτε τα φύλλα τους μέσα σε νερό και κρατήστε τις ρίζες τους απέξω.

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα

Βάλτε τα στην κατάψυξη, αφήστε τα για μισή μέρα και στη συνέχεια, ρίξτε τα για λίγο πρώτα σε βραστό νερό κι έπειτα σε κρύο.

Λεμόνι για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες

Για να μη μαυρίσουνοι κομμένες μπανάνες περιχύστε τις αμέσως με χύμο λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου