.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα


Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα
Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε ginger; Το συναντάμε όλο και πιο συχνά σε συνταγές μαγειρικής. Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία. Οι Αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να τη προτιμούν στη διατροφή τους καθώς πίστευαν ότι έκανε πολύ καλό στην υγεία τους και ότι ήταν πολύ χωνευτικό.

Ας διαλέξουμε μία όμορφη γερή ρίζα. Όταν πάτε σπίτι, την βάζετε σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί την κόβετε σε κομμάτια και μετά τα πατάτε ελαφρώς πριν τα χώσετε σε χώμα που έχετε προμηθευτεί από το φυτώριο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με κομπόστ για να έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Στο πάτο της γλάστρας βάζετε πολλά χαλικάκια. Πρέπει το χώμα να έχει τέλειες ικανότητες αποστράγγισης. Τις ρίζες τις θάβουμε σε 5 εκ. βάθος φροντίζοντας τα «ματάκια» τους να είναι προς τα πάνω.

Το ginger αγαπά την υγρασία αλλά όχι το πάρα πολύ νερό. Έτσι, φροντίζουμε πάντα να έχουμε νωπό το χώμα και να μην υπάρχει ξηρασία στο περιβάλλον του. Ένα κολπάκι για να το καταφέρετε αυτό, είναι να στρώσετε και το πιατάκι της γλάστρας σας με χαλίκια και να την τοποθετήσουμε πάνω τους. Ρίχνοντας νερό στο πιατάκι και αφήνοντάς το να εξατμίζεται, προσφέρουμε στο ginger μας την υγρασία που χρειάζεται.
Το ginger θέλει πολύ φως αλλά δεν έχει ανάγκη να πέφτει ο ήλιος κατευθείαν πάνω του. Έτσι, η γλάστρα μας τοποθετείτε κοντά σε ένα παράθυρο και μακριά από το καλοριφέρ. Τώρα, θα έχουμε τη δική μας παραγωγή.

Μετά το καλοκαίρι και αν έχουμε φροντίσει να ρίχνουμε θρεπτικό λίπασμα στη γλάστρα μας, θα μπορέσουμε να σκάψουμε ελαφριά και προσεχτικά και να κόψουμε ένα κομματάκι ρίζας για να χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας.

Επίσης, μετά το καλοκαίρι και αφού «πεθάνουν» τα φύλλα του, μπορούμε να ξεθάψουμε τις ρίζες όπως τους βολβούς και να τις μεταφυτεύσουμε μετά την άνοιξη κρατώντας, βέβαια, τη ποσότητα που θέλουμε για τις συνταγές μας.

Αν περάσουν δύο χρόνια χωρίς να πειράξουμε το ginger μας, η σοδειά που θα βγάλουμε θα είναι απίστευτη. Μπορούμε άνετα να περιμένουμε. Επίσης, μετά από 2 χρόνια το ginger βγάζει υπέροχα, εξωτικά άνθη που μοσχομυρίζουν!

 

Πηγή:.galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου