.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα


Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα
Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε ginger; Το συναντάμε όλο και πιο συχνά σε συνταγές μαγειρικής. Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία. Οι Αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να τη προτιμούν στη διατροφή τους καθώς πίστευαν ότι έκανε πολύ καλό στην υγεία τους και ότι ήταν πολύ χωνευτικό.

Ας διαλέξουμε μία όμορφη γερή ρίζα. Όταν πάτε σπίτι, την βάζετε σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί την κόβετε σε κομμάτια και μετά τα πατάτε ελαφρώς πριν τα χώσετε σε χώμα που έχετε προμηθευτεί από το φυτώριο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με κομπόστ για να έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Στο πάτο της γλάστρας βάζετε πολλά χαλικάκια. Πρέπει το χώμα να έχει τέλειες ικανότητες αποστράγγισης. Τις ρίζες τις θάβουμε σε 5 εκ. βάθος φροντίζοντας τα «ματάκια» τους να είναι προς τα πάνω.

Το ginger αγαπά την υγρασία αλλά όχι το πάρα πολύ νερό. Έτσι, φροντίζουμε πάντα να έχουμε νωπό το χώμα και να μην υπάρχει ξηρασία στο περιβάλλον του. Ένα κολπάκι για να το καταφέρετε αυτό, είναι να στρώσετε και το πιατάκι της γλάστρας σας με χαλίκια και να την τοποθετήσουμε πάνω τους. Ρίχνοντας νερό στο πιατάκι και αφήνοντάς το να εξατμίζεται, προσφέρουμε στο ginger μας την υγρασία που χρειάζεται.
Το ginger θέλει πολύ φως αλλά δεν έχει ανάγκη να πέφτει ο ήλιος κατευθείαν πάνω του. Έτσι, η γλάστρα μας τοποθετείτε κοντά σε ένα παράθυρο και μακριά από το καλοριφέρ. Τώρα, θα έχουμε τη δική μας παραγωγή.

Μετά το καλοκαίρι και αν έχουμε φροντίσει να ρίχνουμε θρεπτικό λίπασμα στη γλάστρα μας, θα μπορέσουμε να σκάψουμε ελαφριά και προσεχτικά και να κόψουμε ένα κομματάκι ρίζας για να χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας.

Επίσης, μετά το καλοκαίρι και αφού «πεθάνουν» τα φύλλα του, μπορούμε να ξεθάψουμε τις ρίζες όπως τους βολβούς και να τις μεταφυτεύσουμε μετά την άνοιξη κρατώντας, βέβαια, τη ποσότητα που θέλουμε για τις συνταγές μας.

Αν περάσουν δύο χρόνια χωρίς να πειράξουμε το ginger μας, η σοδειά που θα βγάλουμε θα είναι απίστευτη. Μπορούμε άνετα να περιμένουμε. Επίσης, μετά από 2 χρόνια το ginger βγάζει υπέροχα, εξωτικά άνθη που μοσχομυρίζουν!

 

Πηγή:.galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου