.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 18-10-17 απο το δημοπρατήριο Αγροπηγή ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,48 € 0,66 € 0,62 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β ΠΙΣΤ. 0,10 € 0,10 € 0,10 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,73 € 0,73 € 0,73 € ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΕΡΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,40 € 0,55 € 0,49 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,14 € 0,14 € 0,14 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠΑΤΟΣ 1,17 € 1,25 € 1,20 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β ΚΟΥΠΑΤΟΣ 0,21 € 0,47 € 0,31 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,70 € 1,72 € 1,71 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β 0,70 € 0,70 € 0,70 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα


Ας φυτέψουμε Ginger σε γλάστρα
Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε ginger; Το συναντάμε όλο και πιο συχνά σε συνταγές μαγειρικής. Η πιπερόριζα είναι ένα βότανο με μεγάλη ιστορία. Οι Αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να τη προτιμούν στη διατροφή τους καθώς πίστευαν ότι έκανε πολύ καλό στην υγεία τους και ότι ήταν πολύ χωνευτικό.

Ας διαλέξουμε μία όμορφη γερή ρίζα. Όταν πάτε σπίτι, την βάζετε σε ζεστό νερό όλη τη νύχτα και το επόμενο πρωί την κόβετε σε κομμάτια και μετά τα πατάτε ελαφρώς πριν τα χώσετε σε χώμα που έχετε προμηθευτεί από το φυτώριο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με κομπόστ για να έχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Στο πάτο της γλάστρας βάζετε πολλά χαλικάκια. Πρέπει το χώμα να έχει τέλειες ικανότητες αποστράγγισης. Τις ρίζες τις θάβουμε σε 5 εκ. βάθος φροντίζοντας τα «ματάκια» τους να είναι προς τα πάνω.

Το ginger αγαπά την υγρασία αλλά όχι το πάρα πολύ νερό. Έτσι, φροντίζουμε πάντα να έχουμε νωπό το χώμα και να μην υπάρχει ξηρασία στο περιβάλλον του. Ένα κολπάκι για να το καταφέρετε αυτό, είναι να στρώσετε και το πιατάκι της γλάστρας σας με χαλίκια και να την τοποθετήσουμε πάνω τους. Ρίχνοντας νερό στο πιατάκι και αφήνοντάς το να εξατμίζεται, προσφέρουμε στο ginger μας την υγρασία που χρειάζεται.
Το ginger θέλει πολύ φως αλλά δεν έχει ανάγκη να πέφτει ο ήλιος κατευθείαν πάνω του. Έτσι, η γλάστρα μας τοποθετείτε κοντά σε ένα παράθυρο και μακριά από το καλοριφέρ. Τώρα, θα έχουμε τη δική μας παραγωγή.

Μετά το καλοκαίρι και αν έχουμε φροντίσει να ρίχνουμε θρεπτικό λίπασμα στη γλάστρα μας, θα μπορέσουμε να σκάψουμε ελαφριά και προσεχτικά και να κόψουμε ένα κομματάκι ρίζας για να χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό μας.

Επίσης, μετά το καλοκαίρι και αφού «πεθάνουν» τα φύλλα του, μπορούμε να ξεθάψουμε τις ρίζες όπως τους βολβούς και να τις μεταφυτεύσουμε μετά την άνοιξη κρατώντας, βέβαια, τη ποσότητα που θέλουμε για τις συνταγές μας.

Αν περάσουν δύο χρόνια χωρίς να πειράξουμε το ginger μας, η σοδειά που θα βγάλουμε θα είναι απίστευτη. Μπορούμε άνετα να περιμένουμε. Επίσης, μετά από 2 χρόνια το ginger βγάζει υπέροχα, εξωτικά άνθη που μοσχομυρίζουν!

 

Πηγή:.galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου