.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Της ... μιας δραχμής τα γιασεμιά.


Της ... μιας δραχμής τα γιασεμιά.
Γιασεμί έχουν τα θερινά σινεμά μας, οι παιδικές αναμνήσεις μας, οι καλοκαιρινοί έρωτες μας και τα Αυγουστιάτικα φεγγάρια μας. Το γιασεμί έχει καταγωγή από την Κίνα και το Θιβέτ αλλά το θεωρούμε 100% ελληνικό. Δε φανταζόμαστε έναν κήπο ή ένα μπαλκόνι χωρίς γιασεμί. Και δεν εννοούμε ένα μπαλκόνι σε νησί. Εκεί, έτσι και αλλιώς, το γιασεμί είναι δεδομένο. Εννοούμε, ότι δε φανταζόμαστε ένα μπαλκόνι της πόλης χωρίς γιασεμί. Εκεί, δηλαδή, που υπάρχει περισσότερη ανάγκη για ομορφιά και άρωμα.
Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη γιασεμί. Στην Ελλάδα, τα πιο διαδεδομένα είναι τα λευκά, τα κίτρινα, και τα λευκά με ροζ. Το κύριο χαρακτηριστικό του γιασεμιού είναι το άρωμα του. Το ιασμέλαιο, το αιθέριο έλαιο του γιασεμιού, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αρωματοποιία. Σπάνια κυκλοφορεί άρωμα που να μην έχει άρωμα γιασεμιού στη σύνθεση του.
Το γιασεμί είναι εξαιρετικά ανθεκτικά φυτό. Είναι αναρριχώμενο και μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να αναπτυχθεί σε μπαλκόνι. Αν το φυτέψεις σε μεγάλη γλάστρα και το έχεις σε μέρος που λούζεται στον ήλιο τη περισσότερη ώρα της μέρας, θα δεις πως το γιασεμί σου θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Αν και το γιασεμί αντέχει την ξηρασία, τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού θέλει συχνό πότισμα.

Απλώς, αν έχεις το γιασεμί σου σε γλάστρα, θα πρέπει να μην αφήνεις το νερό να λιμνάζει στο πιατάκι αλλά να το αδειάζεις για να μην σαπίσουν οι ρίζες του. Την περίοδο του καλοκαιριού που είναι και η περίοδος ανθοφορίας του χρειάζεται, ακόμα, για ενίσχυση, ένα λίπασμα για ανθοφόρα φυτά.
Μόλις τελειώσει η ανθοφορία του γιασεμιού, που μπορεί να κρατήσει και μέχρι τέλη Νοέμβρη αν πρόκειται για ζεστό φθινόπωρο, θα πρέπει να καθαρίσεις το γιασεμί από τα ξερά φύλλα του και να το κλαδέψεις για να του δώσεις την ώθηση να αναπτυχθεί περισσότερο. Το ίδιο θα κάνεις και στις αρχές της άνοιξης, λίγο πριν αρχίσει να ξανανθίζει.

Αποφάσισε και εσύ να βάλεις ένα γιασεμί στο μπαλκόνι σου. Είναι όμορφο να περνάς τα βράδια του καλοκαιριού με το άρωμα του. Σύμβολο της αγάπης, της ζωής και της ευτυχίας είναι σίγουρο ότι, αν μη τι άλλο, θα σε γεμίσει από θετική ενέργεια.

Πηγή:galsnguys.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου