.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Τα πρώτα βήματα της αγγουριάς

Μετά την μεταφύτευση το πότισμα πρέπει να είναι καθημερινό και πάντα πρωινές ώρες.Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός,τότε ποτίζουμε και το απόγευμα.Δέν ξεχνάμε,τις πρώτες 4-5 μέρες την εφαρμογή με ριζοπότισμα ενός μυκητοκτόνου εδάφους.
Δείτε το πρώτο καθάρισμα που γίνεται σε αγγουριά  8 μέρες μετά την μεταφύτευση.Καθαρίζονται όλες οι μασχάλες του φυτού μέχρι το ύψος των 25 εκατοστών και επίσης αφαιρούνται τα πρώτα φυλαράκια χαμηλά,μέχρι 7-8 εκατοστά από την ρίζα.η όλη εργασία γίνεται με προσοχή για να μήν σπάσουμε τον κορμό του φυτού που σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ευαίσθητος.


Μετά το καθάρισμα,η αγγουριά πρέπει να είναι όπως στην παρακάτω φωτο.Εχει προηγηθεί βέβαια το δέσιμο του σπάγγου με θηλειά,7 εκατοστά περίπου κάτω απο την κορυφή.Στην φωτο που ακολουθεί φαίνεται καθαρά στο περίγραμμα του φύλου το κίτρινο στεφάνι που είναι αποτέλεσμα της υψηλής αγωγιμότητας του νερού με το οποίο ποτίζουμε.Η κατάσταση βέβαια διορθώνεται με την χρήση νερου χαμηλότερης αλατότητας.Συνεχίζουμε με συστροφή του σπάγγου γύρω από το φυτό.Μιά εργασία που πρέπει να γίνεται μέρα παρά μέρα και παράλληλα να αφαιρούμε από την μασχάλη τα μικρά παρακλάδια,προσέχοντας να μείνουν ανέπαφα τα αγγουράκια που ήδη έχουν εμφανιστεί.Ο σπάγγος πρέπει να περιστρέφεται  γύρω από το φυτό,αντίθετα απο την φορά των δεικτών του ρολογιού.Επίσης αφαιρούμε τα "μακαρόνια"του φυτού κόβοντάς τα όμως περίπου τρία εκατοστά από την βάση τους Αυτό βοηθά στο να μην ξετυλίγεται εύκολα η αγγουριά απο τον σπάγγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου