.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Θρέψη-λίπανση των φυτών.Η Βασική πίτα.


































Αζωτο           21%
Χουμικά          5%
Φώσφορος    18%
Κάλιο            22%
Ασβέστιο       13%
Μαγνήσιο        8%
Βόριο               5%
Σίδηρος            4%
Ψευδάργυρος  2%
Μαγκάνιο      1,5%
Μολυβδένιο  0,5%

Αυτά τα ποσοστά βέβαια μπορεί να έχουν απόκλιση μέχρι 15%,ανάλογα με την σύσταση του χώματος και τα διάφορα στάδια ανάπτυξης του φυτού.

Σε γενικές γραμμές,στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης,αυξάνουμε τον φώσφορο μειώνοντας αντίστοιχα το κάλιο.Ετσι δημιουργούμε δυνατό ριζικό σύστημα και φρενάρουμε την ανάπτυξη του κυρίως βλαστού καθ,ύψος.

Κατά την αρχική άνθηση αυξάνουμε το άζωτο μειώνοντας τον φώσφορο,για να πετύχουμε δυνατά και εύρωστα φυτά που θα αντέξουν καλύτερα τις όποιες αντίξοες συνθήκες αργότερα.

Στην  καρπόδεση και στην καρποφορία αυξάνουμε το κάλιο μειώνοντας το άζωτο για να έχουμε νόστιμο καρπό με ωραία εμφάνιση.

Στα τελευταία στάδια ανάπτυξης του φυτού,εξισοροπούμε την λίπανση διατηρώντας την μέχρι ένα μήνα πρίν την εκρίζωση.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου