.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σε οίκημα της εκκλησίας ξεκινούν το πρώτο farmers market στην Σπάρτη οι Νέοι Αγρότες



Με την βοήθεια της εκκλησίας και συγκεκριμένα του Μητροπολίτη Μονεμβασιάς - Σπάρτης πρόκειται να ξεκινήσει το πρώτο farmers market στην Σπάρτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λακωνίας, κ. Δημήτρης Σταματάκος: «ο Μητροπολίτης μας παραχώρησε ένα μεγάλο οίκημα και σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε για αρχή ένα “κλειστό” farmers market σε συνεργασία με παραγωγούς που καλλιεργούν βιολογικά. Πρόκειται για ένα χώρο 300 τ.μ στο κέντρο της Σπάρτης ενώ δίπλα υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο και σκεφτόμαστε μετά να επεκταθούμε μεγαλώνοντας της αγορά μας».
Η αγορά αυτή θα είναι η πρώτη που θα λειτουργήσει (μετά το κλείσιμο του farmers market στη Πρέβεζα), ωστόσο η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ μένει ακόμα στα χαρτιά.
Αυτό που αναμένουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί είναι η έκδοση της απαραίτητης ΚΥΑ που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των συγκεκριμένων αγορών. Σύμφωνα με όσα μας κάνουν γνωστά Νέοι Αγρότες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα «με την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ είχε συμφωνηθεί στην δημιουργία αυτής της ΚΥΑ να συμμετέχουν και φορείς των αγροτών έτσι ώστε να είναι λειτουργική και να αντιμετωπίζει προβλήματα που έχουν προκύψει στην πράξη, όπως για παράδειγμα αυτά που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί στην Πρέβεζα», όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί.
ΠΗΓΉ>http://www.agrotypos.gr/
Πρόκειται για ένα νέο τύπο λαικών αγορών που δέν είναι τίποτε άλλο απο μιά προσπάθεια αντιγραφής του τρόπου λειτουργίας των αγροτικών αγορών στην Ευρώπη.
Υπάρχουν όμως πολλά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο λειτουργίας αλλά και αδειοδότησης των παραγωγών.Πόσο μεγάλο άραγε θα πρέπει να είναι το "μέσον"για να αποκτήσει κανείς την πολυπόθητη άδεια?Ποιά θα είναι η ταρίφα θέσης υπερ του δημοσίου?
Και επιτέλους,τι πάει να πεί farmers market?Τόσο δύσκολο είναι να το πούμε απλά "αγροτικό παζάρι"?Η ακόμα καλύτερα "αγορά προιόντων Ελλήνων αγροτών"?
Απαλλαγείτε  επιτέλους από την λόξα της ξενομανίας και μιλήστε σαν Έλληνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου