.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι τιμές του παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Οι τιμές του παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
06 Οκτωβρίου 2014
Σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές του ελαιολάδου, παρά την ανακοπή της ανοδικής πορείας που ακολουθούσαν τον προηγούμενο καιρό λόγω των προσδοκιών των αγοραστών για αποσυμπίεση τιμών εξ αιτίας της ελαφράς πρωιμότητας που παρουσιάζει η νέα παραγωγή.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, οι τιμές για τα εξαιρετικά παρθένα την 1η Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο διαμορφώνονται στα 2,80 -3,00 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κρήτη οι τιμές φθάνουν τα 2,80 ευρώ το κιλό.

Μεταξύ 1,65 - 1,80 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται η τιμή του μειονεκτικού παρθένου οξύτητας 5%. Οι πρώτες ποσότητες φρέσκου ελαιολάδου αναμένεται να παραχθούν στη Μεσσηνία στα μέσα Οκτωβρίου, με τους παραγωγούς να αναμένουν υψηλές τιμές εκκίνησης, της τάξης των 2,90-3,00 ευρώ το κιλό.

Σε κάθε περίπτωση καθοριστικό παράγοντα στη διαμόρφωση των τιμών θα αποτελέσει η ισπανική παραγωγή, η οποία αναμένεται σημαντικά μειωμένη, με εκτιμήσεις μεταξύ 850 - 800 χιλ. τόνων. Ευεργετικές για την ελληνική παραγωγή είναι οι βροχές των τελευταίων ημερών. Η εγχώρια παραγωγή προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί περί τους 250 χιλ. τόνους, έναντι της πολύ χαµηλής περυσινής, των περίπου 115 χιλ. τόνων.

Στην Ισπανία η τιμή του εξαιρετικού παρθένου διαμορφώνεται στα 2,73 ευρώ το κιλό, με τους βιομηχανικούς άσους (λαμπάντε), να φθάνουν τα 2,33 ευρώ το κιλό. Στην Ιταλία η τιμή του εξαιρετικού παρθένου παρέμεινε εκτοξευμένη στα 4,01 ευρώ το κιλό και του λαμπάντε (με οξύτητα >2%) στα 2,17 ευρώ το κιλό.

Πηγή:paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου