.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο άγνωστoς κόσμος των φυτών

Ο άγνωστός κόσμος των φυτών
Ελάτε να γνωρίσουμε τον κόσμο των φυτών, την ζωή τους, το φαρμακευτικό δυναμικό τους και τις γενετικές ποικιλίες τους.
Σύμφωνα με τους βιολόγους τα φυτά ήταν ο πρώτος σύνδεσμος στο γενεαλογικό μας δέντρο. Τα φυτά δημιούργησαν το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.  Επίσης μετέτρεψαν την ηλιακή ενέργεια σ΄ ένα οψοφυλάκιο που οδήγησε στην ανάδυση των ζώων στην Γη και αργότερα την δική μας.
Ας ανακαλύψουμε ορισμένα από τα μυστικά αυτών των σιωπηρών συγγενών μας.
Έχουμε την τάση να θεωρούμε τα φυτά κατώτερα απ΄ τα ζώα. Δεν έχουν νευρικό σύστημα, δεν κινούνται, δεν βγάζουν ήχους. Και όμως, όπως εμείς, πρέπει να αυτοσυντηρηθούν, να αναπτυχθούν,  να αναπαραχθούν.
Για να εκτελέσουν αυτές τις ζωτικές λειτουργίες βασίζονται σε σύνθετους μηχανισμούς που ακόμα και ένα ζώο θα ζήλευε.
Η θρέψη ενός φυτού αρχίζει από τις ρίζες του. Αυτά τα υπόγεια όργανα διακλαδώνονται σε λεπτά ριζίδια. Τα ριζίδια καλύπτονται από ριζοειδή τριχίδια. Τα ριζοειδή τριχίδια παγιδεύουν το νερό και τα μέταλλα του εδάφους.
Αυτό το θρεπτικό μίγμα που λέγεται ακατέργαστος χυμός διαχέεται στο φυτό μέσω ενός δικτύου καναλιών. Ο χυμός πρέπει να μεταβιβαστεί μέχρι τα φύλλα του φυτού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός απλού συστήματος, την διαπνοή.
Η διαπνοή γίνεται χάρη στους μικρούς πόρους ή στόματα που βρίσκονται στην επιφάνεια των φύλλων.
Τη νύχτα, τα στόματα είναι κλειστά. Την ημέρα, όμως, ανοίγουν και αφήνουν το νερό που περιέχεται στο φύλλο να εξατμισθεί. Αυτή η εξάτμιση αντλεί προς τα πάνω τον ακατέργαστο χυμό.
Όμως αν ο αέρας είναι πολύ ζεστός ή πολύ ξηρός η διαπνοή γίνεται υπερβολική και το φυτό μαραίνεται.
Το φυτό ολοκληρώνει τη θρέψη του με την φωτοσύνθεση. Αυτή η διαδικασία γίνεται στα κύτταρα των φύλλων. Τα κύτταρα περιέχουν μικροσκοπικούς χλωροπλάστες που με την σειρά τους περιέχουν μόρια χλωροφύλλης. Αυτά τα μόρια ενεργούν όπως οι κεραίες παγιδεύοντας τα φωτεινά κύματα του ήλιου.
Ταυτόχρονα το διοξείδιο του άνθρακα του  αέρα διεισδύει στο φύλλο διαμέσου των ανοικτών στομάτων. Με την ηλιακή ενέργεια που συλλέγει η χλωροφύλλη το διοξείδιο του άνθρακα ενώνεται με το νερό και σχηματίζει γλυκόζη και οξυγόνο. Το οξυγόνο αποβάλλεται αμέσως από τα στόματα. Για τα φυτά είναι βασικά ένα απόβλητο.  Όσο για την γλυκόζη, μεταβιβάζεται στα διάφορα τμήματα του όπου θα χρειαστεί για την δημιουργία μυριάδων ουσιών…
Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στο βίντεο.


Πηγή>http://www.fytokomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου