.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Προσοχή στο φυτόχωμα που επιλέγετε.


Δεν ταιριάζουν όλες οι τύρφες και τα φυτοχώματα σε όλες τις σπορές και φυτεύσεις που θέλουμε να κάνουμε.Οταν πρόκειται για σπορά,θα πρέπει να προμηθευτείτε τύρφη εντελώς αδρανή,χωρίς περιεκτικότητα σε κοπριά η χούμους διότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα,αυτές οι προσμίξεις να καταστείλουν την φυτρωτικότητα των σπόρων,η να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των νεαρών φυτών. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν,δείτε τι μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιούμε λάθος τύρφη.


Για φύτευση σπόρων αγγουριάς αγοραστηκε τύρφη εμπλουτισμένη με χούμους όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.







Στις οδηγίες,πάνω στην συσκευασία,υπήρχε πλήρης περιγραφή των χαρακτηριστικών αλλά και ορισμένων περιπτώσεων εφαρμογής του φυτοχώματος.Δέν υπήρχε όμως πουθενά καμία προειδοποιητική πληροφορία για την περίπτωση της σποράς.


Φυτεύτηκαν οι σπόροι και η φυτρωτικότητα ήταν ικανοποιητική,αγγίζοντας το 90%.Ομως τα προβλήματα φάνηκαν κατα την ανάπτυξη των πρώτων φύλλων των φυτών.Παρά το επαρκές πότισμα,και ενώ δέν χρησιμοποιήθηκε κανένα άλλο χημικό η οργανικό σκεύασμα,παρουσιάστηκαν συστροφές και ατροφία,ενδείξεις για πρόβλημα στο ριζικό σύστημα.

Ακόμα και όταν έγινε η μεταφύτευση στο έδαφος,το πρόβλημα εξακολούθησε να υπάρχει για 8 μέρες περίπου,όσο δηλαδή χρειαζόταν οι ρίζες για να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να βρούν το καθαρό χώμα και να αρχίσουν έτσι τα φυτά να αναπτύσονται κανονικά.


Συμπέρασμα.Οι τύρφες με προσμίξεις μπορεί να είναι καλές για μίξη με χώμα και χρησιμοποίηση σε γλάστρες η σε παρτέρια,καλύτερα όμως να αποφεύγονται όταν πρόκειται για βλάστηση σπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου