.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά......Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών", στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500,00 ευρώ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/ (Ενότητες: Ενημέρωση-Δράσεις-Πρωτογενής Τομέας). ......

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Προσοχή στο φυτόχωμα που επιλέγετε.


Δεν ταιριάζουν όλες οι τύρφες και τα φυτοχώματα σε όλες τις σπορές και φυτεύσεις που θέλουμε να κάνουμε.Οταν πρόκειται για σπορά,θα πρέπει να προμηθευτείτε τύρφη εντελώς αδρανή,χωρίς περιεκτικότητα σε κοπριά η χούμους διότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα,αυτές οι προσμίξεις να καταστείλουν την φυτρωτικότητα των σπόρων,η να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των νεαρών φυτών. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν,δείτε τι μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιούμε λάθος τύρφη.


Για φύτευση σπόρων αγγουριάς αγοραστηκε τύρφη εμπλουτισμένη με χούμους όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.Στις οδηγίες,πάνω στην συσκευασία,υπήρχε πλήρης περιγραφή των χαρακτηριστικών αλλά και ορισμένων περιπτώσεων εφαρμογής του φυτοχώματος.Δέν υπήρχε όμως πουθενά καμία προειδοποιητική πληροφορία για την περίπτωση της σποράς.


Φυτεύτηκαν οι σπόροι και η φυτρωτικότητα ήταν ικανοποιητική,αγγίζοντας το 90%.Ομως τα προβλήματα φάνηκαν κατα την ανάπτυξη των πρώτων φύλλων των φυτών.Παρά το επαρκές πότισμα,και ενώ δέν χρησιμοποιήθηκε κανένα άλλο χημικό η οργανικό σκεύασμα,παρουσιάστηκαν συστροφές και ατροφία,ενδείξεις για πρόβλημα στο ριζικό σύστημα.

Ακόμα και όταν έγινε η μεταφύτευση στο έδαφος,το πρόβλημα εξακολούθησε να υπάρχει για 8 μέρες περίπου,όσο δηλαδή χρειαζόταν οι ρίζες για να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να βρούν το καθαρό χώμα και να αρχίσουν έτσι τα φυτά να αναπτύσονται κανονικά.


Συμπέρασμα.Οι τύρφες με προσμίξεις μπορεί να είναι καλές για μίξη με χώμα και χρησιμοποίηση σε γλάστρες η σε παρτέρια,καλύτερα όμως να αποφεύγονται όταν πρόκειται για βλάστηση σπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου