.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 21-10-17 απο το δημοπρατήριο GOLDEN FARM ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ 0,32 € 0,44 € 0,40 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Α ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,40 € 0,40 € 0,40 € ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. 0,12 € 0,13 € 0,12 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,20 € 0,39 € 0,34 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α Ο.Δ. 0,66 € 0,86 € 0,76 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α ΤΣΑΚΩΝ. Ο.Δ. 0,45 € 0,45 € 0,45 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α 1,22 € 1,31 € 1,23 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β 0,32 € 0,33 € 0,32 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α Ο.Δ. 0,80 € 0,91 € 0,86 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ Α ΠΙΣΤ. 0,89 € 0,89 € 0,89 € ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,13 € 0,18 € 0,18 € ΤΟΜΑΤA MATIAS A 0,78 € 0,78 € 0,78 € ΤΟΜΑΤΑ ELPIDA A 0,82 € 0,92 € 0,84 € ΤΟΜΑΤΑ RUNNER Α 1,16 € 1,16 € 1,16 € ΤΟΜΑΤΑ Β 0,13 € 0,33 € 0,25 € ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΕΣ 0,44 € 0,53 € 0,51 € ΦΛΑΣΚΑ Α 0,92 € 0,92 € 0,92 € ΦΛΑΣΚΑ Β 0,33 € 0,33 € 0,33 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάλυση Εδάφους: Απαραίτητη Για Επιτυχημένη ΠαραγωγήΑνάλυση εδάφους: απαραίτητη για επιτυχημένη παραγωγή

Καθώς οι απαιτήσεις για αυξημένες παραγωγές χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν, αλλά την ίδια στιγμή και η ποιότητα είναι προαπαιτούμενη, καλό είναι οι παραγωγοί να γνωρίζουν τα οφέλη μιας ανάλυσης εδάφους. Διαδικασία η οποία θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη τουλάχιστον στην αρχή κάθε καλλιεργητικής περιόδου, δυστυχώς ακόμα και σήμερα μοιάζει στα μάτια μεγάλης μερίδας παραγωγών πολυτέλεια. Με την νοοτροπία των καλλιεργητών να αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται προς το καλύτερο.
 Έτσι, αρκετές αναλύσεις εδαφών και όχι μόνο (αλλά και νερού ή διαλυμάτων θρέψης) γίνονται πλέον πριν από την αρχή κάθε καλλιέργειας, αλλά και πριν την συγκομιδή. Σημαντικό είναι να γνωρίζει ο παραγωγός για ποιους λόγους θα πρέπει να κάνει μια ανάλυση. Στόχος η αυξημένη παραγωγή, η καλή ποιότητα αυτής, αλλά βασικότερα η σωστή λίπανση της καλλιέργειας. Έτσι, τα δεδομένα της ανάλυσης σε συνδυασμό με την εικόνα των φυτών θα δώσουν χρήσιμα συμπεράσματα για την διαχείρισή της, συνεπώς και κέρδος για τον παραγωγό. Κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν κατά την διάρκεια της δειγματοληψίας του χώματος από το χωράφι είναι οι ακόλουθοι. Αντιπροσωπευτικά σημεία για την δειγματοληψία είναι εκείνα όπου το έδαφος δέχεται το νερό της άρδευσης και συνεπώς την λίπανση. Άρα μιλάμε ακριβώς για τα σημεία φύτευσης όπου υπάρχουν οι «σταγόνες» και όχι κάπου αλλού, π.χ. διαδρόμους. Σε αυτά τα σημεία και με την βοήθεια ενός δειγματολήπτη (ειδικό όργανο για την συλλογή χώματος) θα πρέπει να συλλεχθεί χώμα σε βάθος 30 εκατοστών· 15-20 δείγματα από κάθε χωράφι είναι αρκετά αντιπροσωπευτικά. Αρκεί να είναι τυχαία η επιλογή τους, αποφεύγοντας τα σημεία με μεγαλύτερες πιθανότητες ανομοιομορφίας, όπως αυτά που βρίσκονται στις άκρες του χωραφιού και η ποσότητα του χώματος στο τέλος της συλλογής να είναι γύρω στο1 κιλό. Μετά από συγκεκριμένες διεργασίες στο εδαφολογικό εργαστήριο, σε διάστημα περίπου 5 ημερών θα μπορεί ο παραγωγός να έχει μια πλήρη εικόνα για χαρακτηριστικά του εδάφους του όπως η αγωγιμότητα (EC) και το pH, καθώς και τις συγκεντρώσεις των στοιχείων σε αυτό. Με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων ερμηνεύεται το αποτέλεσμα της ανάλυσης και καταστρώνεται σε περίπτωση που είναι αναγκαίο μια στρατηγική «θεραπείας» του εδάφους, ώστε να μπορέσουν τα καλλιεργούμενα φυτά να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Από εκεί κι έπειτα, με την εφαρμογή της διορθωτικής συνταγής λίπανσης η αντίδραση των φυτών ανάλογα το είδος της καλλιέργειας είναι άμεση, με ορατά αποτελέσματα σε λίγες μόνο μέρες. Τελειώνοντας, όπως αναφέραμε και προηγούμενα, καλό θα ήταν να γίνονται αναλύσεις εδάφους σε δύο χρονικά σημεία κατά την διάρκεια της καλλιέργειας· μία στην αρχή ώστε να γνωρίζει ο παραγωγός την «εικόνα» του χωραφιού του πριν καλλιεργήσει, ειδικά στην περίπτωση όπου εναλλάσσονται οι καλλιέργειες και μία ακόμα πολύ σημαντική λίγο πριν την συγκομιδή. Έτσι ό παραγωγός θα μπορεί να κάνει τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μάλιστα, αν υπολογίσουμε το κόστος ανά χωράφι ή ακόμα καλύτερα ανά στρέμμα, θα δούμε ότι στο τέλος το κέρδος από την ορθότερη λίπανση και την καλύτερη παραγωγή θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με το μηδαμινό κόστος των αναλύσεων.
Πηγή>http://kyttaro.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου