.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πολλαπλασιασμός φυτών με μόσχευμα


Η χρήση μοσχεύματος αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη μέθοδος πολλαπλασιασμού ενός φυτού. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να τον πραγματοποιήσουμε είναι μια γλάστρα, χώμα, τύρφη, ορμόνη ριζοβολίας και ένα μπουκάλι.

Ως μόσχευμα αναφέρουμε ένα κλαδάκι του φυτού που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε, το οποίο κόβουμε περίπου στα 10-15 εκατοστά, αφαιρούμε τα κάτω φύλλα και προσέχουμε πάντα να υπάρχουν μάτια από τα οποία θα αναπτυχθούν οι ρίζες. «Βαφτίζουμε» το κάτω μέρος του μοσχεύματος σε νερό και στη συνέχεια στην ορμόνη ριζοβολίας και το τοποθετούμε στη γλάστρα με το χώμα και την τύρφη.

Πιέζουμε το χώμα ώστε να έρθει σε επαφή με το μόσχευμα και ποτίζουμε καλά. Στην ίδια γλάστρα μπορούμε να βάλουμε περισσότερα από ένα μοσχεύματα.

Σημαντικό είναι να μη αφήσουμε το χώμα να στεγνώσει και επίσης ανάλογα με το μόσχευμα, δηλαδή αν είναι χλωρό, ξυλώδες, ή ημιξυλώδες, να χρησιμοποιήσουμε και την ανάλογη ορμόνη. Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το μόσχευμα με ένα μπουκάλι, για να μην εξατμίζεται η υγρασία. Μόλις δούμε νέα φύλλα σημαίνει ότι το μόσχευμα έβγαλε ρίζες και ο πολλαπλασιασμός πέτυχε. Τότε μεταφυτεύουμε το φυτό, ή το τοποθετούμε στην οριστική του θέση.

Τέλος αν το μόσχευμα μας έχει μεγάλα φύλλα, τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε μερικά για να έχουμε μικρότερη διαπνοή.

Πηγή: econews, DIYTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου