.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αναμένονται νέα Σχεδία Βελτίωσης το πρώτο εξάμηνο του 2015


Αναμένονται νέα Σχεδία Βελτίωσης το πρώτο εξάμηνο του 2015
Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Ιατρίδη, στον ΑγροΤύπο, στόχος του ΥπΑΑΤ για την νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινάει το επόμενο έτος, είναι να προκηρυχθούν τα πρώτα Σχέδια Βελτίωσης του νέου «Μπαλτατζή» το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ειδικότερα, ο κ. Ιατρίδης μας διευκρινίζει: «την νέα προγραμματική περίοδο δεν θα γίνει μια προκήρυξη Σχεδίων Βελτίωσης. Θα γίνουν δύο ή τρεις. Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου θα υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να δημοσιεύσουμε πρόσκληση για ένα μέρος του ποσού που θα μας εγκρίνει για το πρόγραμμα η Κομισιόν». Και προσθέτει: «ο λόγος που θέλουμε να το κάνουμε αυτό τόσο γρήγορα είναι για να τονωθεί η αγορά».

Να σημειωθεί ότι στην πρότασή της προς την Κομισιόν, η χώρα μας, σε ότι έχει να κάνει με το νέο πενταετές Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έως το 2020 (ύψους 4.223.960 δις ευρώ) αναφέρεται ότι το 30% των πόρων απορροφούν Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίηση - Εμπορία.

Τα σχέδια Βελτίωσης θα εντάσσονται πλέον στο Μέτρο 4 (Σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση) του νέου προγράμματος.

Με το Υπομέτρο 4.1 (έτσι θα ονομάζονται οι δράσεις) θα ενισχύονται δαπάνες για: Κατασκευή, αγορά ή εκσυγχρονισµό ακινήτων, αγορά σύγχρονων καινούργιων µηχανηµάτων και εξοπλισµού, αγορά µελισσοσµηνών, γενικές δαπάνες και άυλες επενδύσεις όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισµικού τα πνευµατικά δικαιώµατα, εµπορικά σήµατα και διαδικασίες. ∆ικαιούχοι είναι οι επαγγελµατίες αγρότες και νοµικά πρόσωπα ου εµπορικού δικαίου ενώ η στήριξη µπορεί να παρέχεται και σε νοµικά πρόσωπα που δεν εµπίπτουν στις διατάξεις του εµπορικού δικαίου ή σε Οµάδες Παραγωγών.

Το ανώτερο ποσό στήριξης φτάνει το 75%, ενώ µπορεί να προσαυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες µονάδες, υπό τον όρο ότι η ανώτατη συνδυασµένη στήριξη δεν υπερβαίνει το 90% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Χρήστος Διαμαντόπουλος
xdiam@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου