.

......Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων,στις κατα τόπους ενώσεις.Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 45 ευρώ και είναι σε μορφή παράβολου ......Μόνο οι ψεκαστήρες αυλού που δυναμοδοτούνται από γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) ή άλλο αγροτικό μηχάνημα καθώς και οι νεφελοψεκαστήρες (μπαζούκας) έχουν την υποχρέωση επιθεώρησής τους.....Σε λίγο ανοίγει το πρόγραμμα των νέων σχεδίων βελτίωσης... Τιμές αγροτικών προιόντων της 18-10-17 απο το δημοπρατήριο Αγροπηγή ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,48 € 0,66 € 0,62 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β ΠΙΣΤ. 0,10 € 0,10 € 0,10 € ΚΕΡΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,73 € 0,73 € 0,73 € ΚΕΡΑΤΑ Β ΠΙΣΤ. Ο.Δ.Π. 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΕΡΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,21 € 0,21 € 0,21 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,40 € 0,55 € 0,49 € ΚΝΩΣΣΟΥ Β 0,14 € 0,14 € 0,14 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠΑΤΟΣ 1,17 € 1,25 € 1,20 € ΝΤΟΛΜΑΣ Β ΚΟΥΠΑΤΟΣ 0,21 € 0,47 € 0,31 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 1,70 € 1,72 € 1,71 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β 0,70 € 0,70 € 0,70 € ....Τρέχουσες τιμές ελαιολάδου:3,50-3,85 ευρώ. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι .... ......

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δίπλωμα οδήγησης τρακτέρ

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι χρειάζεστε για να οδηγείτε έναν γεωργικό ελκυστήρα, τα γνωστά σε όλους μας τρακτέρ; Καταρχάς να αναφέρουμε πως τα τρακτέρ είναι απο τα λίγα τετράτροχα οχήματα μεγάλου κυβισμού που μπορεί κανείς να τα οδηγήσει νόμιμα, μη έχοντας συμπληρώσει τα 18 του χρόνια.

Οι λόγοι που
οδήγησαν σε αυτή την ελαστικότητα την Πολιτεία ενδέχεται να σχετίζονται αφενός με το γεγονός της κύριας κυκλοφορίας των οχημάτων σε αγροτικούς δρόμους (ασχέτως και αν πολλοί πάνε στην επαρχία ακόμη και για καφέ με το τρακτέρ!) και αφετέρου
στο γεγονός πως με τον τρόπο αυτό οι αγροτικές οικογένειες μπορούν να βοηθηθούν γρηγορότερα με τη βοήθεια στο τρακτέρ απο τα νεαρότερα μέλη.

Η οδήγηση του τρακτέρ πάντως είναι απο τις πιο ευχάριστες διαδικασίες
που ακολουθεί ένα νεαρό μέλος μιας αγροτικής οικογένειας. Ειδικότερα τα αγόρια που συνήθως παράνομα οδηγούν στα χωριά (και μάλιστα πολύ κακώς) αγροτικά και όχι μόνο οχήματα απο πολύ μικρότερες ηλικίες, ανυπομονούν να  βγάλουν άδεια οδήγησης Τρακτέρ.

Σε πολλές προκηρύξεις μάλιστα για συμβάσεις έργων η κατοχή ανάλογου διπλώματος οδήγησης προσμετράται ως προαπαιτούμενο ή πρόσθετο προσόν!

 Τα σύγχρονα τρακτέρ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θυμίζουν καθόλου τα τρακτέρ που έχει στο μυαλό του ο μέσος κάτοικος της πόλης. Είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία που θα ζήλευαν ακόμη και super cars, στοχεύοντας στην διευκόλυνση αλλά και στην ασφάλεια του αγρότη. Κλιματισμός, τηλεόραση, υδραυλικά και ηλεκτρικά συστήματα, αυτόματος πιλότος, gps και ειδικό σύστημα ενημέρωσης για σταθερή πορεία, εξαερισμός με ιονισμό, κάμερες πορείας καθώς και ένα ιδιαίτερα άνετο και ευχάριστο εσωτερικό είναι μερικές μόνο απο τις ανέσεις που απολαμβάνει ο οδηγός ή καλύτερα ο χειριστής ενός σύγχρονου γεωργικού ελκυστήρα...

Τα δικαιολογητικά


α) Αίτηση

β) Πιστοποιητικό υγείας (παθολόγου) με σφραγισμένη φωτογραφία

γ) Δύο (2) φωτογραφίες

δ) Φωτοτυπία διπλώματος οδήγησης (αν υπάρχει)

ε) Φωτοτυπία Α.Δ.Τ.

ζ) Παράβολο 10 € (δίνεται από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης)Στην τοπική διεύθυνση αγροτικής Ανάπτυξης θα σας ενημερώσουν τόσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για τις πλησιέστερες σχολές (αν δεν είστε αυτοδίδακτος)

Καλή επιτυχία
Αναρτήθηκε από administrator
Πηγή>http://agrotikon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου