.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς δένουμε τα φυτά στο θερμοκήπιο.

ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΥΤΟ.(Απο τον κορμό,τρία φύλλα χαμηλότερα απο την κορυφή.)

1.Φτιάχνουμε ένα απλό κόμπο,10 εκατοστά περίπου απο το τέλος του σπάγγου,χωρίς να τον σφίξουμε.



2.Διπλώνουμε το τέλος του σπάγγου.



3.Αγκαλιάζουμε τον κορμό του φυτού(Υποθέστε ότι ο μαρκαδόρος είναι ο κορμός του φυτού)


4. Περνάμε το μισό μέρος του διπλωμένου  σπάγγου μέσα στον κόμπο.




5.Σφίγγουμε τον κόμπο ωστε να σφίξει την διπλωμένη άκρη του σπάγγου,αφήνοντας παράλληλα χαλαρό τον κύκλο του σπάγγου γύρω απο τον κορμό.Κατα αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σύρουμε την άκρη του σπάγγου ανα θέλουμε και να λύσουμε τον κόμπο,ελευθερώνοντας το φυτό.





ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΣΥΡΜΑ.

1.Περνάμε την άκρη του σπάγγου πάνω απο το σύρμα.






2.Γυρίζουμε την άκρη προς τα κάτω,και αφού τον σύρουμε μπροστά απο το κάθετο μέρος του σπάγγου που βλέπουμε μπροστά μας,τον ξαναπερνάμε πάνω απο το σύρμα.


Διπλώνουμε την άκρη του και την περνάμε διπλωμένη μέσα απο την θηλειά που δημιουργήθηκε στο τελευταίο πέρασμα πάνω απο το σύρμα.

Τραβούμε τον κατακόρυφο σπάγγο για να σφίγγει η θηλειά στο σύρμα αλλά παράλληλα να έχουμε και την δυνατότητα να λύσουμε τον φιόγκο απο το σύρμα εύκολα,τραβώντας την άκρη του σπάγγου.
Ο σπάγγος μετά το δέσιμο θα πρέπει να είναι χαλαρός για να μπορούμε αργότερα να τυλίγουμε το φυτό πάνω στο σπάγγο με ευκολία.Το τύλιγμα του σπάγγου γίνεται αριστερόστροφα,αντίθετα δηλαδή απο τους δείκτες του ρολογιού.Κατα το τύλιγμα ο σπάγγος πρέπει να περνά κάτω απο τις μασχάλες των φύλλων για να αποφεύγονται οι καρατομήσεις των ταξιανθιών.

Οποιος δέν το κατάλαβε,να το ξαναδεί απο την αρχή με πρακτική εξάσκηση!! Καλά ξεμπερδέματα.            Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου