.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή του κιμά και όχι μόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραδοσιακή χειροκίνητη μηχανή του κιμά

Οι καιροί είναι δύσκολοι.Και κάθε μέρα που περνά μας δημιουργεί την αίσθηση ότι τίποτα δέν πάει καλύτερα.Πρέπει λοιπόν να επιστρέφουμε σιγά σιγά σε παλιές δοκιμασμένες και καλές μεθόδους επιβίωσης.Σε μηχανήματα του παλιού καλού καιρού που βοήθησαν αποτελεσματικά και πολύ οικονομικά τα νοικοκυριά των παλιότερων γενεών.Μερικές απο αυτές τις μηχανές υπάρχουν και σήμερα.Λειτουργούν άριστα,δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα και...δέν παθαίνουν εύκολα ζημιές.Εξυπηρετούν πολύ καλά την νοικοκυρά και τις βρίσκετε εύκολα στο εμπόριο ακόμη και σήμερα,καινούριες και γιαλιστερές,έτοιμες να σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα,αλλά και να σας βοηθήσουν να ξοδέψετε μερικές...θερμίδες!
Μιά απο αυτές τις μηχανές είναι και η κρεατομηχανή της φωτογραφίας που εκτός απο κιμά,μπορεί με τα κατάλληλα εξαρτήματα που υπάρχουν στο εμπόριο,να φτιάξει μπισκότα,να γεμίσει λουκάνικα,να αλέσει ντομάτες,να τρίψει τυρί,και πολλά άλλα που δεν τα βάνει ο νούς.Υπάρχουν στο εμπόριο σε διάφορες ποιότητες και τιμές.Προτιμήστε μιά καλής ποιότητας διότι έτσι κι αλλιώς η τιμή τους δέν είναι υψηλή,και...χρησιμοποιήστε την αλύπητα!!Αντέχει,δέν φοβάται καμία κρίση και δέν χρειάζεται καμία άλλη πηγή ενέργειας εκτός απο εσάς!

Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου