.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πως ξεχωρίζουμε τα αρσενικά απο τα θηλυκά κοτοπουλάκια; Τελικά είναι πολύ εύκολο!

 Ένα μεγάλο ερώτημα για όλους όσους εκτρέφουν κοτόπουλα είναι αν μπορούν να μάθουν τι φύλο είναι τα κοτόπουλα απο την πρώτη κιόλας ημέρα της γέννησης τους. Είναι ευρέως διαδεδομένο απο τους παππούδες μας και απο τις γιαγιάδες μας ότι αυτό μπορεί να το μάθει κάποιος όταν τα κοτόπουλα μεγαλώσουν αρκετά και αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα το λειρί στα κοκοράκια.

Σήμερα εμείς θα σας δείξουμε έναν τρόπο για να μάθετε το φύλο τους 1-3 ημέρες αφού εκκολαφθούν από το αυγό τους. Όπως γνωρίζετε η φτερούγα στα κοτόπουλα αποτελείτε απο δύο μέρη, το εξωτερικό μέρος και το εσωτερικό μέρος. Αυτά τα δύο μέρη κουμπώνουν και η φτερούγα κλείνει.

 Όταν ένα κοτόπουλο είναι ΘΥΛΗΚΟ η φτερούγα στην άκρη έχει μακρύτερα φτεράκια απο το εσωτερικό μέρος. Στην φωτογραφία παρακάτω μπορούμε να δούμε πως τα φτεράκια έχουν αναπτυχθεί περισσότερο ενώ μέσα είναι πιο μικρά.

Στα ΚΟΚΟΡΑΚΙΑ η φτερούγα είναι ίση σε όλο της το μήκος και καθώς περνάνε οι μέρες αναπτύσσετε περισσότερο το λειρί τους και τα πόδια τους είναι ψηλότερα απο τα αντίστοιχα των θυληκών.


Θυληκό κοτοπουλάκι. Η φτερούγα είναι μεγαλύτερη στο εξωτερικό μέρος!
Αρσενικό κοτοπουλάκι. Η φτερούγα είναι ίση σε όλο της το μήκος!

Όταν τα κοτοπουλάκια μεγαλώσουν δηλαδή περάσουν τον πρώτο μήνα ζωής ξεχωρίζονται και πάλι πολύ εύκολα. Οι κοτούλες έχουν μεγαλύτερες φτερούγες (που καλύπτουν σε μήκος όλο το σώμα) και έχουν και μεγάλη ουρίτσα.

Σε αντίθεση τα κοκοράκια έχουν μικρότερες φτερούγες (συνήθως δεν φτάνουν μέχρι την ουρά), η ουρίτσα είναι πολύ μικρή και κοντή και τα πόδια τους πιο χοντρά και ψηλά. Επίσης το λειρί είναι μεγαλύτερο σε μέγεθός.

Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες θα δείτε και άλλες διαφορές στο σώμα αλλά και το φτέρωμα τους.


Θηλυκό κοτοπουλάκι ενός μηνών


Αρσενικό κοτοπουλάκι ενός μηνών*Με τους παραπάνω τρόπους θα μπορείτε εύκολα να ξεχωρίζετε τις κοτούλες απο τα κοκοράκια όχι όμως πάντως διότι μερικές ράτσες έχουν ιδιομορφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου