.

.......... Τιμές αγροτικών προιόντων της 19-7-17 απο το δημοπρατήριο ΑΓΡΟΠΗΓΗ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤ. ΠΙΣΤ. 0,15 € 0,54 € 0,40 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 0,38 € 0,61 € 0,54 € ΑΓΓΟΥΡΙΑ Β ΠΙΣΤ. 0,12 € 0,12 € 0,12 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α 0,35 € 0,35 € 0,35 € ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ. 0,16 € 0,53 € 0,40 € ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Α 0,23 € 0,25 € 0,24 € ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ. Ο.Δ.Π. 0,72 € 0,72 € 0,72 € ΝΤΟΛΜΑΣ ΑΔΙΑΛΕΚΤΟΣ 0,23 € 0,23 € 0,23 € ΝΤΟΜΑΤΑ Α ΠΙΣΤ. 0,63 € 0,63 € 0,63 € ΝΤΟΜ. ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ. 0,16 € 0,16 € 0,16 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Α 0,54 € 0,87 € 0,72 € ΦΛΩΡ. ΑΔΙΑΛΕΚΤΕΣ 0,24 € 0,26 € 0,25 € ΦΛΩΡ. Ο.Δ.Π. Β 0,16 € 0,16 € 0,16 € .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι ....Πρόσφατες τιμές άλλων αγροτικών προιόντων:. Βαμβάκι 75,29 σεντς/λίμπρα 1,90% Καλαμπόκι 188,00 ευρώ/τόνος 1,06% Σκληρό σιτάρι 245,00 ευρώ/τόνος 0,00% Μαλακό σιτάρι 185,00 ευρώ/τόνος 2,70% Ρύζι 117,20 σεντς/μπούσελ 0,94% Ελαιόλαδο 3,83 ευρώ/κιλό -2,87%Β ......

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Φτιάξτε χαλβά με ταχίνι

Χαλβάς με ταχίνι

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι
700 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml νερό

Για τη γέμιση
 φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα
1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζάχαρης).

Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τους 110 βαθμούς αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.

Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Αναδεύουμε το μείγμα.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (τα φιστίκια και τη σοκολάτα) για την γεύση και αναδεύουμε λίγο ακόμη.

Βάζουμε τον χαλβά σε  παραλληλόγραμμο καλούπι. Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου