.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχει τρόπος να είσαι αγρότης πλούσιος,και να μην μπορεί η εφορία να σε αγγίξει?

Ναί, υπάρχει! Και είναι πολύ απλός...

Πρώτα απο όλα εξασφάλισε ένα κτηματάκι με νερό.Στη συνέχεια,φύτεψε τα πάντα.Κάθε μέρα,κάθε ώρα και στιγμή που βρίσκεσαι στο χωράφι,φύτευε οτιδήποτε.Ακόμα και αν δεν το χρειάζεσαι.Οταν κουράζεσαι απο το φύτεμα,ασχολήσου με την συλλογή σπόρων τους οποίους θα αποθηκεύεις σε χώρο κατάλληλο και ασφαλή.Εκεί θα είναι και η προσωπική σου τράπεζα.
Δώσε τη μεγαλύτερη σημασία στη σπορά και στη φύτευση και όχι στη συγκομιδή.Αυτό που φυτεύεις κάποτε θα φυτρώσει και θα σου δώσει καρπούς,έτσι κι αλλιώς...
Να διαχειρίζεσαι τα πάντα ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης.Μην προσπαθείς να επιβάλεις στη γή τους δικούς σου κανόνες.
Να συμπληρώνεις πάντα αυτό που λείπει και να μην καταστρέφεις αυτό που ήδη υπάρχει.Ακόμα και τα ζιζάνια είναι χρήσιμα σαν βότανα.
Να εξαρτάσαι ελάχιστα απο τον μπακάλη και καθόλου απο τα πολυεθνικά μεγαλομάγαζα.Τα χρήματα που δίνεις εκεί,δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε σένα.
Ακολούθησε τον βιολογικό κύκλο ορθολογικής διαχείρισης του κτήματος σου.
Φαντάσου ότι η γή σου (για την οποία δυστυχώς δεν μπορείς να γλυτώσεις τον ΕΝΦΙΑ)είναι ένας κύκλος,μέσα στον οποίο,όλα συνυπάρχουν,λειτουργούν και αναπτύσσονται αρμονικά.
Αρκεί να βρίσκονται μέσα σε αυτό τον κύκλο στη σωστή αναλογία.
Ζωγράφισε λοιπόν μόνος σου αυτόν τον κύκλο.Στο κέντρο,σχημάτισε ένα μικρότερο κύκλο,που δεν θα παριστάνει εσένα,αλλά την κινητήρια δύναμη της γής σου.
Το νερό.
Πηγάδι,γεώτρηση,ρυάκι,δεν έχει σημασία απο πού θα το αντλείς.Αρκεί να είναι δικό σου,άφθονο η τουλάχιστον αρκετό για τις δικές σου ανάγκες και οπωσδήποτε κατάλληλης  ποιότητας για άρδευση.
Χώρισε τώρα τον μεγάλο σου κύκλο σε τμήματα που θα διαμορφώνονται ποσοστιαία ώς εξής:

Τμήμα 1:   Θα καταλαμβάνει το 3% του συνολικού κύκλου και εκεί  θα βρίσκεται η κατοικία σου. Πέτρινη κατασκευή με μικρά και λίγα κουφώματα θα εξασφαλίσει οικονομία στην ενέργεια για θέρμανση-ψύξη αλλά και άνετη διαβίωση.Φωτοβολταικά στη οροφή θα σε αποδεσμεύσουν απο την ΔΕΗ και διάφορους περίεργους φόρους.Ενα ευρύχωρο υπόγειο  είναι απαραίτητο και θα χρησιμεύει ως αποθήκη,καταφύγιο και φυσικό ψυγείο για τα τρόφιμα σου.
Μην ξεχνάς αυτό που έλεγαν οι παλιοί:Σπίτι όσο να χωρείς και χωράφι όσο θωρείς!

Τμήμα 2: Αρκεί το 4% απο τον συνολικό χώρο για να φτιάξεις τις αποθήκες,τις ψησταριές,τα φουρνόσπιτα και τα υπόστεγα για τα εργαλεία και τα μηχανήματα σου.

Τμήμα 3:Εδώ φιλοξενούνται και εκτρέφονται τα κατοικίδιά σου απαιτώντας το 10% της εκτασης σου.Ακρως απαραίτητα για την επιβίωση όλης της οικογένειας.

Τμήμα 4:Πρόκειται για έναν μικρό τομέα του οποίου ο χώρος δεν θα ξεπερνά το 3% και θα χρησιμεύει για την ανακύκλωση,την κομποστοποίηση και την αποθήκευση κοπριάς.Αυτός ο χώρος πρέπει να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα οικόσιτα και στο λαχανόκηπο.

Τμήμα 5:Το μποστάνι σου.Τα φρέσκα λαχανικά σου,οι πατάτες σου,θα χρειαστούν το 7% της γής σου.Λένε ότι για μιά τετραμελή οικογένεια αρκούν 100 τετραγωνικά για τα λαχανικά του σπιτιού και άλλα τόσα για τις πατάτες.

Τμήμα 6:Το αμπέλι σου.Αρκεί το 5% του κτήματος για να εφραίνεται η καρδία ολόκληρης της οικογένειας αλλά και της καλής παρέας!

Τμήμα 7:Τα οπωροφόρα σου δέντρα!Εσπεριδοειδή και φρέσκα φρούτα που θα βρίσκονται μόνιμα στο τραπέζι της κουζίνας,χρειάζονται το 15% του διαθέσιμου χώρου στον κύκλο.

Τμήμα 8:Ελιές!Για να έχουμε το δικό μας λαδάκι,αλλά και τις επιτραπέζιες ελιές μας όλο το χρόνο θα χρειαστούμε περίπου το 20% της έκτασης μας.

Τμήμα 9:Τα δημητριακά του σπιτιού!Σιτάρι,ζέα κριθάρι κλπ για να είναι αρκετά για το αλεύρι του σπιτιού,χρειάζονται το 13% της διαθέσιμης γής.

Τμήμα 10:Καλλιέργεια ζωοτροφών.Αγνές παραδοσιακές τροφές για τα ζώα μας όπως βρώμη,καλαμπόκι,τριφύλλι κλπ θα μεγαλώνουν στο τελευταίο 20% του κύκλου που ζωγράφισες.

Βασικός στόχος με αυτό το σχεδιασμό είναι η αυτάρκεια,η ανεξαρτητοποίηση απο εξωτερικούς παράγοντες και η δημιουργία και αποθήκευση πλούτου,όχι σε χρήμα αλλά σε είδος.

Αν σας άρεσε το άρθρο,διαδώστε το.

Μενέλαος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου