.

.......Νέα παράταση στα σχέδια βελτίωσης,μέχρι τις αρχές του Αυγούστου!!!...(Μπορεί να δωθούν οι εγκρίσεις όταν οι μύγες είναι παχειές)........Δεκτές προς επιδότηση και οι δεξαμενές....... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . ............................... .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι... .... ......

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Στροφή των παραγωγών στην όψιμη ποικιλία αβοκάντο Hass

Αποτέλεσμα εικόνας για αβοκαντο δεντρο φωτογραφιεσ

Σηµαντικό έδαφος κερδίζει η όψιµη ποικιλία αβοκάντο Hass στην Κρήτη, που ξεκίνησε να συγκοµίζεται στις αρχές Φλεβάρη, καθώς γίνονται χιλιάδες νέες φυτεύσεις µε τους παραγωγούς και τους τυποποιητές να προσπαθούν καλύψουν την αυξανόµενη ζήτηση σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο αλλά και να επωφεληθούν από τις υψηλές τιµές του προϊόντος. 

«Φέτος, λόγω του χιονιά χάθηκε από αποκόλληση το 30% των όψιµων ποικιλιών, όµως στις πρώιµες όπως η Fuerte δεν υπήρχαν ζηµιές», σηµειώνει στην Agrenda o Μ. Αρχοντάκης παραγωγός και τυποποιητής από τα Χανιά και προσθέτει: «τα αβοκάντο αν και υποτροπικά φυτά αντέδρασαν καλύτερα στον παγετό σε σχέση µε τα εσπεριδοειδή». Όσον αφορά τις τιµές παραγωγού αυτό το διάστηµα κυµαίνονται γύρω από τα 1,80 ευρώ το κιλό, ενώ προς τα τέλη του µήνα αναµένεται να ξεπεράσουν και τα 2 ευρώ το κιλό λόγω της µειωµένης φετινής σοδειάς.
Πηγή:http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου