.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Νέοι Αγρότες: ξεκινάει άμεσα η αξιολόγηση των υποψηφίων


Ένταξη για όλους τους δικαιούχους νέους αγρότες ζητά η ΕΝΠΕ

Εντός της εβδομάδας ξεκινάει η διαδικασία της αξιολόγησης για το τρέχον πρόγραμμα Νέων Αγροτών, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων κ. Δημήτρης Σοφολόγης μετά την συνάντηση της ΠΟΣΓ με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη την Τρίτη 21/3. Σύμφωνα με τον κ. Σοφολόγη επρόκειτο για μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση όπου μεταξύ άλλων δόθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τα επερχόμενα προγράμματα του ΠΑΑ 2014 - 2020: Σχέδια Βελτίωσης, Μέτρο για Ομάδες Παραγωγών, Νιτρορύπανση κ.ά.



Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Σοφολόγης: «θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών γιατί αναλόγως με τα αποτελέσματα και την ανακοίνωση των δικαιούχων, οι παραγωγοί θα προχωρήσουν, ή όχι, σε δηλώσεις καλλιέργειας και σε μεταβιβάσεις δικαιωμάτων. Όπως ενημερωθήκαμε από τον κ. Κασίμη ξεπεράστηκαν τα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος (ΠΣΚΕ) και μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία της αξιολόγησης».

Όπως επίσης ενημερώθηκε η ΠΟΣΓ από τον κ. Κασίμη, το Μέτρο 9 που αφορά τις Ομάδες Παραγωγών αναμένεται να τρέξει μέχρι το τέλος Μαΐου. «Αυτό που ζητήσαμε από τον κ. Κασίμη είναι να μην μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της προδημοσίευσης και της προκήρυξης των μέτρων. Εάν ισχύσουν οι ημερομηνίες για τα Σχέδια Βελτίωσης (προδημοσίευση Απρίλη και πρόσκληση Ιούνιο) και τη Νιτρορύπανση (πρόσκληση τον Ιούλιο) θα υπάρχει πρόοδος ως προς αυτό το ζήτημα», συμπλήρωσε ο κ. Σοφολόγης.

πηγη:agrotypos.gr

Να εξεταστεί κάθε πιθανή λύση για την κάλυψη των αναγκών των νέων γεωργών που υπέβαλαν αίτηση στο Υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και πληρούν τις προϋποθέσεις ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Να εξετάσει κάθε πιθανή λύση για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων νέων γεωργών και κτηνοτρόφων, που υπέβαλαν αίτηση στο Υπομέτρο 6.1 «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και πληρούν τις προϋποθέσεις, καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Παράλληλα, εισηγείται στην επικείμενη αναθεώρηση του ΠΑΑ να ενταχθεί η εξής διάταξη: «Οι επιλαχόντες του Υπομέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, διατηρούν τα ίδια δικαιώματα και προνόμια με τους ενταγμένους όσον αφορά τα κριτήρια βαθμολογίας και αυξημένης ενίσχυσης στη διεκδίκηση ένταξής τους στα υπόλοιπα Μέτρα του ΠΑΑ». Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, τονίστηκε για ακόμη μια φορά ότι η μετατόπιση της ηλιακής σύνθεσης των αγροτών προς τις νεότερες ηλικίες θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα και ταυτόχρονα θα έχει θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στη γενικότερη ανάπτυξη της υπαίθρου. Προς την κατεύθυνση αυτή και καθώς προδιαγράφεται ορατός ο κίνδυνος εκατοντάδες νέοι γεωργοί να μην ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1 αν και πληρούν τις προϋποθέσεις λόγω του καθορισθέντος προϋπολογισμού του, η ΕΝΠΕ κρίνει απαραίτητο να εξευρεθεί τρόπος κάλυψης όλων των αναγκών, με τη διασφάλιση ταυτόχρονων προϋποθέσεων τουλάχιστον ακόμη μιας προκήρυξης στα πλαίσια της παρούσας προγραμματικής περιόδου.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Σύντομα έτοιμο το ηλεκτρονικό δελτίο αξιολόγησης για τους νέους αγρότες ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΔΕΛΤΙΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 22/02/2017 - 14:20 Share Like us Tweet Follow us Plus One Όπως κάνει γνωστό εγκύκλιος του υπΑΑΤ κατά τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό Δελτίο Αξιολόγησης θα μπορεί πλέον να ξεκινήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων Νέων Γεωργών. Μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να προηγηθεί μια σειρά ενεργειών ώστε να υπάρχει και η σχετική ετοιμότητα. Παράλληλα πρέπει ως προς την ολοκλήρωση της α’ και β’ αξιολόγησης να ακολουθείται ομοιόμορφη διαδικασία από τους φορείς εφαρμογής Τα βασικά στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν σύμφωνα με το υπΑΑΤ είναι: 1. Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΠ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΠ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Ρόλος του διαχειριστή της ΔΑΟΠ είναι η χρέωση των αντίστοιχων αιτήσεων στις ΔΑΟΚ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΠ. Διαχειριστής μπορεί να οριστεί ένας η περισσότεροι υπάλληλοι. 2. Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ ορίζει εγγράφως διαχειριστή των αιτήσεων στήριξης σε επίπεδο ΔΑΟΚ με κοινοποίηση του ορισμού στην ΕΥΕ ΠΑΑ. Η ΕΥΕ ΠΑΑ στη συνέχεια εκδίδει κωδικούς για τον διαχειριστή της ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ έχει την αρμοδιότητα να εξασφαλίσει την δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα των αξιολογητών της ΔΑΟΚ, να εκδίδει username και password σε κάθε έναν χωριστά και να τους χρεώνει ηλεκτρονικά αιτήσεις στήριξης. Α΄ Αξιολόγηση 3. Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων. Β’ Αξιολόγηση 4. Η ΔΑΟΠ αποστέλλει τα αντίγραφα των αιτήσεων στις ΔΑΟΚ. Ο διαχειριστής ΔΑΟΠ χρεώνει τις αντίστοιχες αιτήσεις στις ΔΑΟΚ. 5. Ο διαχειριστής της ΔΑΟΚ στην συνέχεια χρεώνει ηλεκτρονικά φακέλους στους αξιολογητές. 6. Οι αξιολογητές προχωράνε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση των αιτήσεων. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τελειώσει η α’ αξιολόγηση για να ξεκινήσει η β’ αξιολόγηση.

Πηγή:www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου