.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κάτω τα χέρια σας απο το πριμ των νέων παιδιών!!!!



Χιλιάδες νέοι άνθρωποι,πραγματικοί αγωνιστές της ζωής,και γνήσιοι συνεχιστές της Ελληνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας,επέλεξαν την προτροπή της κομισιόν να πριμοδοτηθούν ακολουθώντας το αγροτικό επάγγελμα. Γέμισε ξαφνικά ελπίδα η ψυχή αυτών των παιδιών διότι θεώρησαν ότι βρήκαν επιτέλους τρόπο για να γαντζωθούν με νύχια και με δόντια απο την γή των γονιών και των παππούδων τους  και να την δουλέψουν κάνοντάς την γόνιμη διέξοδο απο την ανασφάλεια,την απαισιοδοξία και την ανεργία στην οποία οδηγήθηκαν απο τις πρόσφατες κυβερνήσεις της "ανάπτυξης".
Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε απο την αρχική τους απόφαση να υπογράψουν την σχετική αίτηση για την συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα.
Κατα την διάρκεια αυτού του χρόνου,πολλοί εγκατέλειψαν θεωρώντας "ασύμφορη την αγροτική ενασχόληση λόγω πολύ μικρών περιθώριων κέρδους" όπως ομολόγησε πρόσφατα και ο κύριος υπουργός.
Ομως κύριε υπουργέ αλλά και κύριε πρωθυπουργέ τούτης της χιλιοβασανισμένης χώρας,κάπου εδώ θα πρέπει να μάθει ο κόσμος,ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που οδηγούνται οι νέοι υποψήφιοι αγρότες στην απογοήτευση....
Απο ότι φαίνεται,είναι όλα κατά τέτοιο τρόπο μαγειρεμένα που το δήθεν βοήθημα των 20 περίπου χιλιάδων ευρώ,εξανεμίζεται.
Το πρώτο πλήγμα που δέχτηκαν οι νέοι αγρότες που κατα πλειοψηφία είναι άνεργοι,γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και άρα, ΑΦΡΑΓΚΟΙ,ήταν η επιστολή του ΟΓΑ!
Αυτή η επιστολή τους ενημέρωνε πως πρέπει να πληρώσουν στον ΟΓΑ το Β εξάμηνο του 1916 και μάλιστα με αναδρομικές χρεώσεις!!!
Το ποσό που απαιτεί ο ΟΓΑ ανέρχεται στα 700 περίπου ευρώ και αφορά ακόμα κι αυτούς που δεν κατάφεραν να μπούν στο πρόγραμμα της πριμοδότησης!!
Προσοχή όμως:Τις αιτήσεις εγγραφής στο ασφαλιστικό ταμείο,όπως και την έναρξη στο αγροτικό επάγγελμα υποχρεώθηκαν τα νέα παιδιά να τις κάνουν τον Μάρτιο του 2017.Κατά την διάρκεια λοιπόν του 2016 οι νέοι ήταν ανασφάλιστοι...Το αποκορύφωμα είναι ότι οι ειδοποιήσεις πληρωμής απο τον ΟΓΑ έφτασαν με το ταχυδρομείο ετεροχρονισμένα με την δυνατότητα υποβολής ενστάσεων  να έχει.... λήξει (!)
Το δεύτερο πλήγμα έρχεται απο τον μελετητή και την αμοιβή που απαιτεί απο όσους μπήκαν στο πρόγραμμα.
Η αμοιβή αυτή μαζί με την προκαταβολή  που δόθηκε στην αρχή και το ΦΠΑ,αγγίζει τα 1540 ευρώ!
Το τρίτο πλήγμα έρχεται απο τον ΕΦΚΑ ο οποίος θα εισπράξει αναγκαστικά απο τους νέους περίπου 5400 ευρώ σε βάθος πενταετίας.
Το τέταρτο και χειρότερο πλήγμα θα έρθει του χρόνου απο την εφορία που θα απαιτεί ως φόρο εισοδήματος για τα 20 χιλιάδες ευρώ της πριμοδότησης το 26%.δηλαδή το ποσό των 5200 ευρώ!
Αν μάλιστα ζητηθεί και προκαταβολή φόρου,(που είναι πολύ πιθανόν) τότε το ποσό της φορολόγησης θα φτάσει αισίως στα 10400 ευρώ!!
Το σύνολο δηλαδή των χρημάτων που θα υποχρεωθεί ο νέος να μοιράσει απο το υποτιθέμενο πρίμ πρώτης εγκατάστασης θα είναι 18 χιλιάδες ευρώ.Αρα,αυτά που θα βάλει τελικά στην τσέπη του ο αγροτάκος θα είναι μόνο 1500 ευρώ,πασπαλισμένα με μπόλικες ελπίδες και υποσχέσεις απο τις βδέλλες που μαστίζουν τον τόπο......

Μην ξεχνάμε όμως ότι στο τέλος του μήνα θα δοθεί μόνο το 70% του συνολικού ποσού, δηλαδή περίπου 13000 ευρώ.
Συμπέρασμα:Ο νέος και γεμάτος με όνειρα και σχέδια αγρότης θα πρέπει να ζητήσει απο τους γονείς του το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να πληρώσει τις "νόμιμες"απαιτήσεις σας!!!!

Παρακαλώ,διορθώστε το σκεπτικό μας αν κάνουμε λάθος....

Κοινοποιήστε το άρθρο μέχρι να φτάσει η φωνή μας (η δική σας φωνή) εκεί που πρέπει....
Μενέλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου