.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Τι κάνουμε αν το κουνέλι πάθει θερμοπληξία

 Αποτέλεσμα εικόνας για κουνελια φωτογραφιες


Αν δούμε ότι το κουνέλι έχει συμπτώματα θερμοπληξίας, δηλ. γρήγορη και ακανόνιστη αναπνοή, δύσπνοια, λαχάνιασμα, λήθαργο, ταχυκαρδία, αναπνέει από το στόμα με δυσκολία, το στόμα και η μύτη του είναι πολύ υγρά, και τα αυτιά του πολύ ζεστά, βάζουμε αμέσως το κουνέλι σε δροσερό χώρο, του βρέχουμε τα αυτιά με κρύο νερό (Προσοχή, όχι όλο το σώμα, μόνο τα αυτιά, γιατί αν σε κατάσταση θερμοπληξίας το βρέξουμε, μπορεί να πάθει συστημικό σοκ και ανακοπή) και βάζουμε δίπλα του ένα μπουκάλι παγωμένο νερό, ώστε να το ακουμπάει και να δροσίζεται. Μπορούμε και να το τυλίξουμε με μια πετσέτα βρεγμένη σε κρύο νερό. Μόλις το κουνέλι συνέλθει και αρχίσει να κινείται μόνο του, του δίνουμε να πιεί δροσερό νερό.

Αποτέλεσμα εικόνας για κουνελια φωτογραφιες

Γενικά φροντίζουμε ώστε η διαμονή των κουνελιών να υφίσταται σε δροσερό,σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο.Τοποθετώντας ενα σεντόνι που να διαβρέχεται συνεχώς στην βορεινή πλευρά του χώρου,σε κάποιο άνοιγμα,βοηθούμε την διατήρηση της υγρασίας και κατ επέκταση τον δροσισμό των κουνελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου