.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Φτιάξτε μαρμελάδα πορτοκάλι και μανταρίνι

Τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους, ζουμερά και γλυκά. Τα μανταρίνια τα προλαβαίνετε, για μια σπιτική και σχεδόν άγλυκη μαρμελάδα.
Υλικά για 2 βαζάκια
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό
  • 2 μανταρίνια βιολογικά
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη για 1 κιλό φρούτα
Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίστε τα φρούτα και κόψτε τα χοντρά
  • Κρατήστε τη φλούδα
  • Σε νερό που βράζει βάλτε τα να ασπρίσουν για 5 λεπτά
  • Κόψτε τα σε φετούλες και κρατήστε λίγο άσπρο, έχει πυκτίνη και βοηθάει τη μαρμελάδα να πήξει
  • Κρατήστε και μερικά κουκούτσια
  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φρούτα, τη φλούδα τους, το χυμό λεμονιού, τα ξυλαράκια κανέλας και τη ζάχαρη.
  • Ανακατέψτε τα καλά και βάλτε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε και αφήστε τα 40 λεπτά
  • Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  • Αν έχει αφρό στην επιφάνεια, αφαιρέστε τον
  • Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και σκεπάστε αμέσως με το βιδωτό καπάκι
  • Αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα
  • Σηκώστε τα όρθια μόνο όταν κρυώσουν


Πηγή: Μαρμελάδα πορτοκάλι και μανταρίνι | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου