.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ....Πρόσφατες τιμές δημοπράτησης κηπευτικών (13-12-20) Ενδεικτικές Τιμές Κατώτερη DAFNIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,47 ΕΧΤΑSIS ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,41 0,48 ΤΟRRY ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,45 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA ΨΙΛΕΣ ΠΙΣΤ 0,40 ΚΝΩΣΣΟΥ Α ΠΙΣΤ 0,40 0,50 ΦΛΑΣΚΑ ΚΟΥΠ Α ΟΔΠ 1,43 1,44 EXTASIS A ΠΙΣΤ 0,70 0,84 ΤΟΡΡΥ A ΠΙΣΤ 0,77 ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ Α LOBELLO ΠΙΣΤ 2,54 2,64 ΝΤΟΛΜΑΣ Α ΚΟΥΠ Ο.Δ.Π. 0,40 0,46 ΑΓΓ ΕΣΩΤ. Ο.Δ. ΠΙΣΤ 0,30 0,34 ΤΟΜΑΤΑ GRUMIRA Α ΠΙΣΤ 0,81 ΕΧΤΑSIS A ΠΙΣΤ 0,84 ΦΛΑΣΚΑ Α Ο.Δ. ΠΙΣΤ 1,00 ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Μεγάλες αντιδράσεις στο Λασίθι για τις αλλαγές στην διακίνηση ρακής – Κάλεσμα σε συνάντηση στην Παχειά ΆμμοΣε αναβρασμό βρίσκονται όσοι ασχολούνται με την παραγωγή και διακίνηση ρακής σε όλη την Κρήτη με αφορμή μια νέα εγκύκλιο που δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλες τις φάσεις παραγωγής και διακίνησης του παραδοσιακού ποτού της Κρήτης, το οποίο όπως λένε οδηγείται στα χέρια μεγάλων εταιριών ποτού, βγάζοντας εκτός παραγωγής τους μικρούς παραγωγούς.
O Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αποσταγματοποιών Λασιθίου Γιάννης Καναβάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι αποσταγματοποιοί είναι ήδη πολύ μεγάλα και πλέον με τις αλλαγές που καλούνται να εφαρμόσουν πρακτικά οδηγούνται να αποσυρθούν από την παραγωγή.
Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος, που τυχαία ήρθε σε γνώση των παραγωγών, σε ελάχιστο χρόνο θέτει νέους όρους και προϋποθέσεις στην παραγωγή τσικουδιάς και τσίπουρου, καθώς ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία τη 18η Μαρτίου για την πώληση του συνόλου της τσικουδιάς του κάθε αποσταγματοποιού.
Παράλληλα υποχρεώνει τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει την τσικουδιά να αναρτήσει τα στοιχεία του παραγωγού σε εμφανές σημείο μέσα στο κατάστημά του, διαφορετικά θα του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου