.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πως αποξεραίνουμε την φρέσκια ρίγανη


Πως αποξεραίνουμε την φρέσκια ρίγανη
Ήρθε η ώρα να μαζέψετε την ρίγανη της χρονιάς σας για να την αποξεράνετε; Παρακάτω σε 4 βήματα, όλη η διαδικασία.
Βήμα 1ο
Διαλέγουμε να μια ξερή μέρα με ήλιο ώστε να μην έχουν υγρασία τα φύλα της. Κόβουμε όλους τους βλαστούς που εξέχουν, οι οποίοι θα καλύψουν την κατανάλωση μας για περίπου ένα χρόνο. Καλό είναι γενικά να μην κρατάμε τα αποξηραμένα περισσότερο από ένα χρόνο, διότι μετά αλλοιώνεται το άρωμα τους.
Βήμα 2ο
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και αφαιρούμε όλα τα ξερά κλαδιά της ρίγανης.
Βήμα 3ο
Αποξεραίνουμε.
Τρόπος 1ος. Ο ένας τρόπος αποξήρανσης είναι να βάλουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου 100-120 βαθμούς ώστε να ψηθεί μέχρι να στεγνώσει. Περίπου 15 λεπτά.
Τρόπος 2ος. Ο δεύτερος τρόπος είναι να τη βάλουμε σε ένα τούλι και να το κρεμάσουμε σε κάποιο ανατολικό σημείο του σπιτιού μας, για να το βλέπει ο ήλιος. Η διάρκεια θα εξαρτηθεί από τη θερμοκρασία του χώρου.
Βήμα 4ο
Τρίβουμε τη ρίγανη και αφαιρούμε τα κλαδάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές βαζάκι για να μην χάνει το άρωμα της.
diytv.gr και youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου