.

.......................... Για τις πιό πρόσφατες τιμές των κηπευτικών,κάντε κλικ δεξιά στον έμπορο που κυνηγά το πεντακοσάευρο . .............................. .......Οι αναγραφόμενες τιμές αφορούν την κοστολόγηση των προιόντων στο χωράφι και δεν περιλαμβάνουν το όποιο κέρδος επιδιώκουν οι μεσάζοντες απο την πώληση στο ράφι.............Μεγάλη προσοχή στις φωτιές!!...... Μην πετάτε αναμμένα αποτσίγαρα,μην δουλεύετε τροχό στην ύπαιθρο,μην κάνετε ηλεκτροκόληση κοντά σε ξερά χόρτα....Οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη.....Τα θαλάσσια στρώματα παρασύρονται πολύ εύκολα απο τους πολύ δυνατούς βοριάδες....Προσοχή στα παιδιά....... ......

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Κρήτη: Έφαγε πρόστιμο 7.500 ευρώ επειδή κερνούσε τσικουδιά! (Ηχητικό)

Φωτογραφία αρχείου

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επιβολή προστίμων σε αγρότες που διέθεταν τσικουδιά, χωρίς άδεια, στους επισκέπτες του «Αγροτικού Αυγούστου» το 2014, πραγματοποίησαν εχτές τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, στις 12 το μεσημέρι στο τελωνείο στη Σούδα.
Όπως είπε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 7.500 χιλιάδων ευρώ σε αγρότη από τα Χανιά, που πουλούσε μέλι στη συγκεκριμένη έκθεση και ο οποίος είχε λίγα κιλά τσικουδιά στο περίπτερό του για να κερνάει τους επισκέπτες. Το πρόστιμο επιβλήθηκε, καθώς οι υπάλληλοι του τελωνείου θεώρησαν ότι η τσικουδιά πουλιόταν. Ο αγρότης αυτός, σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, είναι γραμματέας στον αγροτικό σύλλογο Εμπρόσνερου, έχει μηδενικό εισόδημα και ως εκ τούτου αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο, το οποίο ισοδυναμεί με όλη του την περιουσία, όπως τόνισε.
Παράλληλα, όπως είπε, εκκρεμούν πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ, που έχουν επιβληθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, σε βάρος αγροτών, στις λαϊκές αγορές.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:
«Διαμαρτυρόμαστε για την εξάντληση της αυστηρότητας του νόμου σε αγρότες που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης του Αγροτικού Αυγούστου να έχουν στο περίπτερο τους λίγα κιλά τσικουδιά και ρακόμελο και στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ, μεγαλύτερα ακόμη και από τα ετήσια εισοδήματά τους.
Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται αγρότες με την μέγιστη αυστηρότητα την στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν ψηφιστεί στην βουλή, από τις κυβερνήσεις που έχουν οδηγήσει στο ξεκλήρισμα την αγροτιά, τροπολογίες που έχουν χαρίσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε εφοπλιστές και πετρελαιάδες.
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 11 Απριλίου στις 12μμ στο τελωνείο Χανίων».
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Σταυριανουδάκης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου