.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εργοστάσιο αλόης στην Κρήτη

Εργοστάσιο επεξεργασίας της αλόης βέρα υπάρχει πλέον στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Η δυνατότητα επεξεργασίας των φύλλων του θαυματουργού φυτού έρχεται να δώσει σημαντικές προοπτικές στην κρητική αλόη, καθώς δίνει πολλά κίνητρα στους αγρότες για να ασχοληθούν με τη φύτευσή της και την παραγωγή των φύλλων της, που η συγκεκριμένη εταιρεία τα αγοράζει σήμερα προς 1,5 ευρώ το κιλό, παράγει το τζελ, το τυποποιεί σε γυάλινες συσκευασίες και το εξάγει σε διάφορες χώρες του κόσμου, ως είδος διατροφής!
Είναι η εταιρεία Hellenic Aloe, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο χώρο αυτό, δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα παραγωγών αλόης στην Κρήτη, μέσα από την οποία γίνεται και η αναπαραγωγή των φυτών για τη διεύρυνση των καλλιεργειών με ολοένα και περισσότερα στρέμματα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε στη "Ν. Κρήτη" ότι η προσπάθεια είναι μεγάλη και συνεχής και εκτός από το τζελ η εταιρεία βρίσκεται σε μία συνεχώς ανοδική πορεία παραγωγής και αναψυκτικών όπως και τσαγιού με τη χρήση του τζελ της αλόης βέρα. «Παίρνουμε την αλόη από συγκεκριμένους παραγωγούς που επιλέγουμε προσεκτικά και αυστηρά. Ελέγχουμε με τους χημικούς και τους γεωπόνους την παραγωγή και παίρνουμε συγκεκριμένα προϊόντα για τις εξαγωγές που κάνουμε. Τώρα αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 140 στρέμματα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή εξάγουμε στη Νέα Υόρκη, τη Γερμανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και έχουμε ξεκινήσει να εξάγουμε και στο Ντουμπάι», λέει ο κ. Γιακουμάκης.
«Στην εσωτερική αγορά επειδή δεν έχουμε ακόμα τις απαιτούμενες παραγωγές δεν ξανοιγόμαστε και πολύ γιατί δεν έχουμε να καλύψουμε τη ζήτηση».

Εξαγωγή
Στο ερώτημά μας για το προϊόν που εξάγεται στο εξωτερικό, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρινίζει: «Εξάγουμε έτοιμο προϊόν. Κάνουμε αυθημερόν την επεξεργασία της αλόης στο εργοστάσιο που έχουμε στα Χανιά και συσκευάζουμε το τζελ σε γυάλινη φιάλη των 250, των 500 και του ενός λίτρου και ήδη από Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) βγαίνει και η πορτοσαλάτα στα 250 ml κι ενός λίτρου, με χανιώτικα πορτοκάλια και αλόη δικιά μας.
Και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη μαλοτήρα από τα Χανιά και άλλα προϊόντα με τσάγια και αλόη. Και από τον άλλο μήνα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και από τον ΕΟΦ την έγκριση να μπούμε και στο φαρμακείο»...
Το τζελ που φεύγει στο εξωτερικό πηγαίνει αμέσως σε μαγαζιά βιολογικά ή σούπερ μάρκετ για διατροφή με 15 ml που κάνει καλό στον άνθρωπο το πρωί και άλλα τόσα ml το βράδυ, δρώντας αντικαρκινικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού ως γνωστόν το τζελ της αλόης έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας που την καθοδηγεί στην παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων αυτών αποτελείται από διατροφολόγους, γιατρούς, βιολόγους και άλλους επιστήμονες, αρμόδιους για μια τόσο σοβαρή διαδικασία.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ  Πληρώνουν 1,5 ευρώ το κιλό τα φύλλα
Η εταιρεία υπογράφει με τους παραγωγούς πριν την παραγωγή της αλόης βέρα ιδιωτικό συμφωνητικό, στο πλαίσιο περίπου μιας συμβολαιακής γεωργίας, ώστε να τους διασφαλίσει την απορρόφηση της παραγωγής τους και σε συγκεκριμένη τιμή. «Υπογράφουμε ιδιωτικό συμφωνητικό με ομάδα επιλεγμένων ατόμων. Γιατί το θέμα είναι να είναι και συνεργάσιμος ο αγρότης. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να του λέμε να μη βάζει λιπάσματα και αυτός να πηγαίνει και να ραντίζει και να βάζει ορμόνες, για παράδειγμα. Η τιμή παραγωγού αυτή τη στιγμή είναι 1,5 ευρώ το κιλό το φύλλο. Και για να κάνετε τους υπολογισμούς σας, θα σας πω ότι το ένα στρέμμα στη χειρότερη περίπτωση βγάζει από 7 μέχρι 12 τόνους φύλλων αλόης βέρα. Και τα φυτά, δεν αγοράζονται, είναι μεταξύ μας. Δηλαδή θα βγάλει ένας παραγωγός φυτά και θα τα δώσουμε σε άλλον παραγωγό και πάει λέγοντας. Και να ξεκαθαρίσουμε ότι η γνήσια αλόη βέρα είναι αυτή που έχει τα συστατικά που εμείς χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας», αναφέρει ο κ. Γιακουμάκης.
ΑΛΟΗ
ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ Ο διατροφολόγος που άρχισε να καλλιεργεί
Ο διατροφολόγος από το Ρέθυμνο Χάρης Χαρωνίτης ασχολήθηκε επαγγελματικά με την αλόη τα τελευταία χρόνια προκειμένου να έχει ένα επιπλέον εισόδημα. Και όπως λέει, είναι ικανοποιημένος για την επιλογή του να ενταχθεί στην ομάδα παραγωγών της Hellenic Aloe. «Έχω υπογράψει με την εταιρεία αυτή συμβόλαιο. Η εταιρεία έχει έδρα στο Ηράκλειο και εφαρμόζει τη συμβολαιακή γεωργία», λέει στην εφημερίδα μας ο κ. Χαρωνίτης.

«Εγώ, πρώτα ο Θεός, φέτος για πρώτη χρονιά θα έχω παραγωγή και από 'κει και πέρα είμαι αισιόδοξος, αφού βλέπω ότι είναι άνθρωποι που ασχολούνται πολύ σοβαρά με την παραγωγή της αλόης βέρα», προσθέτει. Καταλήγοντας, ο Χάρης Χαρωνίτης λέει στην εφημερίδα μας ότι από τη στιγμή που δημιουργήθηκε από την εταιρεία εργοστάσιο στην Κρήτη, η αλόη βέρα αποκτά μεγάλες προοπτικές στο νησί μας. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες προσπάθειες να φτιαχτούν εργοστάσια επεξεργασίας της αλόης, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα και η έλλειψη εργοστασίου ήταν ένα τεράστιο μειονέκτημα για την καλλιέργεια της αλόης βέρα.
Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου