.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέχει,αστράφτει και βροντά,καιρός για φασολάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για φασολαδα φωτο

Περάσαμε ένα καλό καλοκαίρι με ιδανικές θερμοκρασίες,ευτυχώς χωρίς πολλούς καύσωνες.Δεν πρόλαβε όμως να βγεί ο Σεπτέβρης και τα πρωτοβρόχια μας προσγείωσαν κάπως απότομα απο το καλοκαιρινό χουζούρι.
Αρκετές ζημιές έγιναν απο ανεμοστρόβιλους και μπουρίνια σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς,αρκετοί αγρότες είδαν τις καλλιέργειες και τα θερμοκήπια τους να καταστρέφονται.
Ο ουρανός σήμερα παραμένει συννεφιασμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα,και αυτή η συννεφιά προδιαθέτει για μαγειρέματα που αποφύγαμε όλο το καλοκαίρι λόγω της ζέστης.
Μιά φασολάδα ξεγυρισμένη,είναι πάντα η καλύτερη επιλογή όταν ο καιρός χειμωνιάζει.       Μ.Μ.

Φασολάδα στο πήλινο

Φασολάδα στο πήλινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
Πώς το κάνουμε:

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό όλο το βράδυ.

Την άλλη μέρα πετάμε το νερό και σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθετουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερο, τις ντομάτες, τα καρότα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε την σάλτσα 15 λεπτά.

Στην συνέχεια αδειάζουμε στο πήλινο τα φασόλια
και απο πάνω την σάλτσα.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Στόν ξυλόφουρνο,είναι το κάτι άλλο!

Πηγή συνταγής:www.sintagespareas.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για φασολαδα φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου