Περάσαμε ένα καλό καλοκαίρι με ιδανικές θερμοκρασίες,ευτυχώς χωρίς πολλούς καύσωνες.Δεν πρόλαβε όμως να βγεί ο Σεπτέβρης και τα πρωτοβρόχια μας προσγείωσαν κάπως απότομα απο το καλοκαιρινό χουζούρι.
Αρκετές ζημιές έγιναν απο ανεμοστρόβιλους και μπουρίνια σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς,αρκετοί αγρότες είδαν τις καλλιέργειες και τα θερμοκήπια τους να καταστρέφονται.
Ο ουρανός σήμερα παραμένει συννεφιασμένος σε όλη σχεδόν τη χώρα,και αυτή η συννεφιά προδιαθέτει για μαγειρέματα που αποφύγαμε όλο το καλοκαίρι λόγω της ζέστης.
Μιά φασολάδα ξεγυρισμένη,είναι πάντα η καλύτερη επιλογή όταν ο καιρός χειμωνιάζει. Μ.Μ.
Φασολάδα στο πήλινο
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γραμ. φασόλια ξερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
- 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
Πώς το κάνουμε:
Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα πετάμε το νερό και σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθετουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερο, τις ντομάτες, τα καρότα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε την σάλτσα 15 λεπτά.
Στην συνέχεια αδειάζουμε στο πήλινο τα φασόλια
και απο πάνω την σάλτσα.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Στόν ξυλόφουρνο,είναι το κάτι άλλο!
Πηγή συνταγής:www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου