.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να ξεχωρίσετε την πραγματική κανέλα απο την κασία


Η κανέλα προστατεύει από θρομβώσεις
Τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της κανέλας δίκαια την έχουν τοποθετήσει στην κορυφή των προτιμήσεων πολλών ατόμων.

Σήμερα, η κανέλα προστίθεται στον καφέ, στα ροφήματα, στα γλυκά και στα επιδόρπια με σκοπό να προσθέσει ξεχωριστό άρωμα και γεύση.
Πέρα από την ευρεία χρήση της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, η κανέλα ήδη από πολύ παλιά χρησιμοποιούνταν και ως ένα κλασσικό γιατροσόφι.
Οι πρώτες μελέτες που διεξήχθησαν με σκοπό να εξετάσουν τις επιδράσεις της κανέλας στην υγεία επιβεβαίωσαν τις πεποιθήσεις των αρχαιότερων.
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιδιότητες που της αποδίδει η σύγχρονη έρευνα είναι η αντιπηκτική δράση της, προστατεύοντας από πιθανό σχηματισμό θρόμβων και καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Συγκεκριμένα, η κινναμαλδεΰδη της κανέλας μπορεί να επιδρά στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων.
Τα αιμοπετάλια είναι εκείνα τα συστατικά του αίματος τα οποία συσσωρεύονται κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν την αιμορραγία.
Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, η υπέρμετρη συσσώρευσή τους μπορεί να μειώσει τη ροή αίματος, οδηγώντας στη δημιουργία θρόμβων και σε αύξηση του κινδύνου για καρδιακή ή εγκεφαλική προσβολή.
Η κινναμαλεΰδη φαίνεται να προλαμβάνει την υπέρμετρη συσσώρευση των αιμοπεταλίων αναστέλλοντας μονοπάτια σηματοδότησης και φλεγμονής που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πήξη του αίματος.
Ας προσθέσουμε λοιπόν άφοβα λίγη κανέλα στον καφέ μας και ας απολαύσουμε το άρωμα και τα πολλά οφέλη της αλλά προσοχή στό είδος της κανέλλας ...
 Την Κευλάνης θα την βρειτε μόνο σε Βιολογικά και αυτο λόγω κόστους αλλα καλυτερα αυτο παρά τα προβλήματα που συσσωρεύονται από την Κασσία λόγω του μεγάλου ποσοστου της Κουμαρίνης που έχει 

 Προσοχή.Για όσους έχουν ζάχαρο,συνιστάται να καταναλώνουν την κανέλα με μέτρο διότι σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί υπογλυκαιμία.Είναι γνωστό ότι η κανέλα κατεβάζει το ζάχαρο.Η Αγροσελίδα προτείνει το τέλειο πρωινό,.Ενα κρίθινο ντάκο βρεγμένο που αφού του ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο,προσθέτουμε μιά κουταλιά της σούπας μέλι,μιά κουταλιά του γλυκού κανέλα και μιά κουταλιά του γλυκού σουσάμι!!

Πηγή>www.facebook.com/daradimos.forever

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου