.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Παράταση ως 30 Απρίλη για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ


Αλεξανδρής Πέτρος|  Agronews.gr
Την παράταση για ένα µήνα της προθεσµίας πληρωµής των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ για το 2013 αποφάσισε το διοικητικό συµβούλιο του Οργανισµού την Πέµπτη 3 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι η προθεσµία έληγε στις 31 Μαρτίου, αλλά πολλοί παραγωγοί ζητούσαν κι άλλο χρονικό περιθώριο προκειμένου να πληρώσουν τις εισφορές.
O ΕΛΓΑ εξετάζει και το ενδεχόµενο αναπροσαρµογών στις ασφαλιστικές εισφορές, με βελτιώσεις και αντίστοιχα µειώσεις.O ΕΛΓΑ εξετάζει και το ενδεχόµενο αναπροσαρµογών στις ασφαλιστικές εισφορές, με βελτιώσεις και αντίστοιχα µειώσεις.
Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η παράταση µέχρι τις 30 Απριλίου.
Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2013 θα πρέπει εντός του μήνα να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2013, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν, αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του Οργανισμού.
Επισημαίνεται επίσης ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2013 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2013 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Να σημειωθεί ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Εν τω µεταξύ, ο ΕΛΓΑ, εξετάζει το ενδεχόµενο αναπροσαρµογών στις ασφαλιστικές εισφορές (πραγµατοποιώντας βελτιώσεις και µειώσεις σε κάποιες από αυτές). Πλέον ο Οργανισµός έχει στη διάθεσή του στοιχεία 3 ετών και έτσι µπορεί να βγάλει ασφαλή συµπεράσµατα σχετικά µε το αν οι ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν κάποιες κατηγορίες παραγωγών είναι δίκαιες ή όχι.
Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σύµφωνα µε τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΕΛΓΑ, πληρώνουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση µε όσους ασχολούνται µε τη φυτική παραγωγή. Αυτές λοιπόν οι ασφαλιστικές εισφορές θα αναπροσαρµοστούν προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου