.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Όλη η Ελλάδα Ένα Απέραντο Νεκροταφείο Δηλητηριασμένων Ζώων


Όλη η Ελλάδα Ένα Απέραντο Νεκροταφείο Δηλητηριασμένων Ζώων
Από τον Έβρο έως την Κρήτη, από την Κέρκυρα έως την Λέσβο, πόλεις, χωριά, βουνά, παντού χώματα βαμμένα με αίμα από πτώματα μαζικά δηλητηριασμένων ζώων. Ο απολογισμός του θανάτου μεγάλος, πάνω από 20.000 ζώα συντροφιάς ή της άγριας ελληνικής πανίδας, είναι κάθε χρόνο - κατά τους μετριότερους υπολογισμούς - τα θύματα μιάς πρωτοφανούς διαχρονικής γενοκτονίας και αισχρής θηριωδίας των Νεοελλήνων, αποκλειστικό παγκόσμιο απεχθές φαινόμενο της χώρας μας. Διάκριση καμία, σκύλοι και γάτες, αδέσποτα και μη, λύκοι, αλεπούδες, τσακάλια, πουλιά... Ψυχές άγρια δολοφονημένες, ζωές με ημερομηνία λήξης, που καθορίζεται από τη δική μας αθλιότητα, εικόνες φρίκης και τρόμου αποτυπωμένες στα μάτια τους.
Η νοσηρή φαντασία δεν έχει τέλος, γεωργικά φάρμακα, αρσενικό, στρυχνίνη, καρφιά, γυαλιά, κάψουλες υδροκυανίου. Άρρωστα μυαλά, άνθρωποι φαύλοι, κάτοικοι αστικών ή αγροτικών περιοχών, μορφωμένοι ή μη, που κακοποιούν και βασανίζουν ζώα χωρίς ίχνος συνείδησης. Μία σύγχρονη νεοελληνική μάστιγα που οδηγεί σε αργό, μαρτυρικό και βασανιστικό θάνατο χιλιάδες ζώα. Φανταστείτε ένα δηλητήριο που τρυπάει το συκώτι, τα νεφρά, που κατακαίει τα πάντα. Πότε επιτέλους θα χορτάσουν αίμα ;
Ένας «άνθρωπος» που δεν αναγνωρίζει τον τρόμο και τον πόνο που νιώθει ένα πλάσμα όταν του αφαιρούν βίαια τη ζωή, που δεν σέβεται ότι και το διαφορετικό από αυτόν έχει δικαίωμα να ζει, είναι ένας «άνθρωπος» επικίνδυνος και η επικινδυνότητά του ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής, αγγίζει και την ασφάλεια των άλλων πολιτών.

Οι άθλιοι αυτοί δολοφόνοι δεν είναι «φαντομάδες», οι δράστες δεν είναι άγνωστοι. Κάποιος πάντα κάτι ξέρει, κάποιος δεν μιλάει, κάποιος κλείνει μάτια, αυτιά και στόμα, γιατί παραμυθιάζεται ότι δεν θα ξαναγίνει. Συνωμοσία της σιωπής, συνένοχοι και αυτοί στο έγκλημα.
Αλλά και η σιωπή των αρμοδίων εκκωφαντική. Η οργανωμένη (;) Πολιτεία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το φαινόμενο αυτό, καθώς υπάρχει μια ανεξέλεγκτη αγορά και χρήση δηλητηρίων.
Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή μέτρων από τις κεντρικές αλλά και κατά τόπους Εισαγγελικές , Αστυνομικές και Αυτοδιοικητικές Αρχές ,που θα περιορίζουν τη διακίνηση τοξικών ουσιών, την καταγραφή των στοιχείων των αγοραστών, εντατικούς ελέγχους σε όσους εμπορεύονται φυτοφάρμακα, απαγόρευση της πώλησης σκευασμάτων που σκοτώνουν ζώα (ποντικοφάρμακα) από supermarkets και μη εγκεκριμένα καταστήματα.
Απαιτούμε αυστηρότερες ποινές για όσους εμπορεύονται και διακινούν τα δηλητήρια.
Απαιτούμε οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά αυτά απλά διεκπεραιωτικά και γραφειοκρατικά, χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια και ζήλο για να συλλέξουν στοιχεία, να κάνουν επιτέλους σωστά τη δουλειά τους για την εύρεση των δραστών.
Ζητάμε κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , ώστε να αποφασιστούν μέτρα περιορισμού του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος.
Ο πολιτισμός μας πτωχεύει. Η Ελλάδα, τόπος με παγκόσμια ιστορία, τόπος τουριστικός, που προβάλει την ομορφιά και την φιλοξενία της, αμαυρώνεται από τέτοιες εικόνες άγρια δολοφονημένων και βασανισμένων ζώων, διασύρεται και εξευτελίζεται, προκαλώντας διεθνείς ταξιδιωτικές οδηγίες για μη επίσκεψη στη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζονται οι πολίτες της, ως βάρβαροι απέναντι στα ζώα με χαμηλό επίπεδο ζωοφιλίας.
Χάνουμε τους πιστούς μας φίλους, χάνουμε τον πολιτισμό μας, χάνουμε την ανθρωπιά μας.
Ας αντιδράσουμε επιτέλους σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις, όλοι εμείς, η μέχρι σήμερα βουβή πλειοψηφία των πολιτών.
Αγαπητοί συνάνθρωποι αυτής της χώρας, ποια πλευρά θα διαλέξετε;
Αυτών που σκοτώνουν βάναυσα ανυπεράσπιστα ζώα ή αυτών που αγωνίζονται ώστε να πάψουμε να ζούμε σε μια κοινωνία βίας και αδιαφορίας;
Σε μια εποχή που έχουμε χάσει ως λαός την αξιοπρέπειά μας, ας κρατήσουμε τουλάχιστον κάποια ψήγματα πολιτισμού και ας εναντιωθούμε σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος των αδύναμων πλασμάτων της κοινωνίας.
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων
Η Πρόεδρος Η Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Α. Βυσσίνου-Μπομπολάκη Μάριζα Χριστοδούλου Μαρία Χουστουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου