.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ευρωπαϊκή διάκριση σε ελληνικές μπρικέτες μπάρμπεκιου από κουκούτσι ελιάς


Ευρωπαϊκή διάκριση σε ελληνικές μπρικέτες μπάρμπεκιου από κουκούτσι ελιάς
Η μικρή ελληνική εταιρεία Βασίλης & Αικατερίνη Κοτταρίδη ΟΕ είναι μία από τις έξι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν, στις 8 Απριλίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ανόβερο της Γερμανίας, ως νικήτριες των φετινών βραβείων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου.
Στην κατηγορία των «πολύ μικρών οργανισμών» το βραβείο απέσπασε η εταιρεία Βασίλειος & Αικατερίνη Κοτταρίδη ΟΕ, η οποία εδρεύει στα περίχωρα της Καλαμάτας και παράγει μπρικέτες για μπάρμπεκιου από ελληνικό πυρηνόξυλο (κουκούτσι ελιάς). Το προϊόν αυτό, που έχει πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, χωρίς χημικά πρόσθετα. Οι εν λόγω μπρικέτες είναι το πρώτο πράσινο προϊόν στο είδος τους, που παράγεται με καινοτομικό και φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο από απόβλητα.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1968 με την επωνυμία «Κλήμης Κλημεντίδης- Ασβεστοποιία- Πυρηνόσκονη» στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, με σκοπό την παραγωγή και εμπορία ασβέστη και ασβεστοπολτού. Με τη σημερινή επωνυμία, η εταιρεία από το 1992 ξεκίνησε την παραγωγή και διάθεση ενός νέου προϊόντος από το κουκούτσι (πυρήνα) της ελιάς, του πυρηνοκάρβουνου.

Σήμερα πλέον, αποτελεί μία μονάδα παραγωγής πυρηνοκάρβουνου υψηλών προδιαγραφών με τη χρήση ως καύσιμης ύλης του πυρηνόξυλου (που διατίθεται εν αφθονία στην περιοχή της Καλαμάτας λόγω των πολλών ελαιόδεντρων) και με ετήσια παραγωγή περίπου 700 τόνων. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου, το πυρηνόξυλο, καίγεται ατελώς. Τα υπολείμματα της καύσης δεν διατίθενται σαν απόβλητα στο περιβάλλον, αλλά αναμιγνύονται με νερό, πρεσάρονται και μετά ξηραίνονται για την παραγωγή του πυρηνοκάρβουνου (μπρικέτες).
Πηγή>http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου