.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό και φορολογία οδηγούν τον Ελληνα αγρότη στα νύχια των μαυραγοριτών.


Ενα άρθρο του Μενέλαου.

Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον του αγρότη στη χώρα μας μετά απο την επιμονή των δανειστών και της κυβέρνησης για επιβολή υπέρμετρης φορολογίας και τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών.
Ηδη,μαζί με τα γραφεία αγοράς δανείων και πλειστηριασμών,άρχισε να εμφανίζεται στην αγορά και μιά άλλη ράτσα εκμεταλλευτών,γνώριμη και απο τα παλιά.Οι μαυραγορίτες.
Αδίστακτοι και κακόψυχοι,περιμένουν σαν τα κοράκια τον απελπισμένο αγρότη,να πέσει στα χέρια τους και να κατασπαράξουν την παραγωγή του για ένα κομμάτι ψωμί.
Μετά την ενδεχόμενη επιβολή των υπερβολικών φόρων και ασφαλίστρων στον γεωργό,ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγροτών θα επιλέξει να αποχαρακτηριστεί απο το αγροτικό επάγγελμα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να παράγει. Αντίθετα,η προσπάθεια για παραγωγή θα αυξηθεί,για να αντισταθμίσει τις πολύ χαμηλές τιμές που θα διαμορφωθούν.
Οι παραγωγοί,θέλοντας να αποφύγουν τον αναγκαστικό σιμισάτορα που θα είναι το κράτος, θα επιδιώκουν να βρούν αγορές στις οποίες δεν θα χρειάζονται και δεν θα ζητούνται παραστατικά για τα προιόντα τους.
Θα αποφεύγουν λοιπόν συστηματικά τα δημοπρατήρια,τους συνεταιρισμούς και τις λαχαναγορές,καταφεύγοντας στους γνωστούς μαυραγορίτες έμπορους,που δυστυχώς υπήρχαν και  υπάρχουν σε όλη την αγροτική Ελλάδα.
Ζωντανό παράδειγμα,συγκεκριμένος έμπορος της περιοχής μας που ασχολείται με την ντόπια διακίνηση των κηπευτικών και είναι γνωστό τοις πάσει,ότι σπάνια εκδίδει παραστατικά αγοράς και πώλησης καθώς αγοράζει όσο όσο χωρίς παραστατικά απο τους παραγωγούς.
Γνωστός μικροπαραγωγός,αφού συγκόμισε μερικές κλούβες φασολάκια,θέλησε να τα πουλήσει στον εν λόγω έμπορο ακριβώς γιατί θα τα έδινε χωρίς παραστατικά.Είχε,βλέπετε την οδυνηρή εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς,κατα την οποία κλήθηκε να πληρώσει φόρο 450 ευρώ επειδή πούλησε στην λαχαναγορά προιόντα συνολικής αξίας 1500 ευρώ!!!
Οταν λοιπόν ρώτησε τον μαυραγορίτη πόσο θα αγόραζε τα φασολάκια,εκείνος του απάντησε πως θα του τα πλήρωνε με 1 ευρώ το κιλό μουρμουρίζοντας πως έχει πέσει πολύ η τιμή τους στην αγορά.Δύο ώρες αργότερα,η τιμή αγοράς στα δημοπρατήρια της περιοχής διαμορφωνόταν στα 2,90 το κιλό για το συγκεκριμένο προιόν.
Πολλά παρόμοια παραδείγματα κερδοσκοπίας και εκμετάλευσης θα υπάρξουν σύντομα σε όλη τη χώρα .
Ας σταματήσουν λοιπόν οι πολιτικοί μας τις φορομπηχτικές τους τακτικές και ας στηρίξουν τον αγρότη  στο κόστος παραγωγής ,αδιαφορώντας για τις απαιτήσεις των φίλων μας των Ευρωπαίων.Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεκινήσει η ανάπτυξη τούτης της έρμης χώρας.
Ας καταλάβουν επιτέλους οι χαρτογιακάδες των Αθηνών ότι μόνο με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα μπορεί να έχουμε μιά μικρή ελπίδα για ανάπτυξη.
Διαφορετικά,το μόνο πράγμα που θα συνεχίσει να αναπτύσεται,θα είναι οι μαυραγορίτες,οι τοκογλύφοι και τα λαμόγια.
Μενέλαος Μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου