.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Καλλιεργείστε αγκινάρα στον κήπο σας


Η αγκινάρα συνήθως φυτεύεται στις άκρες του κήπου ή κάτω από δέντρα και η απόσταση μεταξύ των φυτών πρέπει να ανέρχεται περίπου στο ένα μέτρο. 
Η εποχή που την φυτεύουμε είναι οι μήνες Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, ενώ στις θερμότερες περιοχές ακόμα και Νοέμβρη. Στις ψυχρές περιοχές η φύτευση τους γίνεται την άνοιξη. 
Η αγκινάρα δίνει καρπό για αρκετά χρόνια, με μειωμένη παραγωγή από τον τέταρτο όμως χρόνο και μετά. Κάθε φυτό δίνει γύρω στις δέκα με δεκαπέντε αγκινάρες κάθε χρόνο. 
Είναι ένα φυτό που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, εκτός από 1-2 σκαλίσματα το χρόνο, να καθαρίζουμε τα άγρια χόρτα γύρω της και λίγο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου