.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πάγωσε η τιμή της ντομάτας...



Παγωμένη σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένει η τιμή της ντομάτας στα δημοπρατήρια αλλά και στο χονδρεμπόριο.Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα,η κατανάλωση της ντομάτας έχει περιοριστεί στο ελάχιστο,αντίθετα με τα χόρτα και τα λάχανα των οποίων η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.Ενώ λοιπόν οι λαχανοπαραγωγοί της Αττικής και της Βοιωτίας τρίβουν τα χέρια τους απο χαρά για τις τιμές που απολαμβάνουν αυτές τις μέρες,οι ντοματοπαραγωγοί της Κρήτης είναι απελπισμένοι καθώς για ένα κιλό άριστης ντομάτας δεν εισπράττουν πάνω απο 35 λεπτά του ευρώ.Αν αφαιρέσουμε απο αυτό το ποσόν το κόστος παραγωγής που είναι 35 λεπτά,τον φόρο που θα είναι 20 λεπτά και τα έξοδα ασφάλισης που θα είναι 10 λεπτά,τότε,το κέρδος του παραγωγού,αυτό δηλαδή που θα βάλει τελικά στην τσέπη,είναι -(μείον) 30 λεπτά!Αρα όχι μόνο κέρδος δεν έχει αλλά πρέπει να βρεί και λεφτά ωστε να πληρώσει φόρους,ασφάλιστρα και γεωπόνους απο την τσέπη του.
Η αλλαγή του καιρού που σύντομα έρχεται,ελπίζουμε πως θα αυξήσει την κατανάλωση,και θα επιστρέψει η ζήτηση σε προηγούμενα επίπεδα οπότε,αν δεν μεσολαβήσουν τα γνωστά εμπορικά παιχνίδια,σύντομα θα αυξηθούν και οι τιμές στα δημοπρατήρια!!!
Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου