.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ηλεκτρικό χορτοκοπτικό από γωνιακό τροχό



Τα ηλεκτρικά χορτοκοπτικά, είναι συνήθως αρκετά οικονομικά. Έχουν το πλεονέκτημα της μηδενικής συντήρησης και της ,σχετικά, αθόρυβης λειτουργίας (λόγω του ηλεκτρικού μοτέρ), αλλά ταυτόχρονα και το μειονέκτημα του ηλεκτρικού καλωδίου,  που δεν επιτρέπει χρήση σε μεγάλες αποστάσεις.

Αν και μπορείτε να βρείτε  ένα καλούλι ηλεκτρικό χορτοκοπτικό, με λιγότερο από 50 ευρώ, ίσως μπορείτε να φτιάξετε, με λίγο λιγότερα χρήματα, ένα αρκετά πιο ισχυρό μόνοι σας, αν έχετε ήδη τα απαραίτητα εργαλεία.
 Στο κανάλι κατασκευών, Make It Extreme, στο Youtube, έχουν ανεβεί κάποια βίντεο με πατέντες που μπορούν να μετατρέψουν έναν απλό γωνιακό τροχό, σε ένα διαφορετικό εργαλείο. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, μετέτρεψαν έναν γωνιακό τροχό, σε ηλεκτρικό χορτοκοπτικό.


Γενικά, η κατασκευή δείχνει απλή και αρκετά πιο στιβαρή, από ένα απλό ηλεκτρικό χορτοκοπτικό. Για σωλήνα χρησιμοποίησαν ένα σωλήνα αλουμινίου (μάλλον 30-35 χιλιοστά), ενώ για προστατευτικό έφτιαξαν ένα μόνοι τους,  από μαύρη λαμαρίνα.

Ο γωνιακός τροχός, συγκρατείται στην κατασκευή, με δύο βίδες πάνω στην αριστερή και δεξιά οπή για την λαβή, οπότε μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, ανά πάσα στιγμή.

O γωνιακός τροχός που χρησιμοποίησαν, είναι ο Makita 9564CV, ένας 115αρης με 1400 Watt ισχύ, που σίγουρα εκτός του ότι είναι πολύ ισχυρότερος, από τα περισσότερα ηλεκτρικά χορτοκοπτικά που θα συναντήσετε στην αγορά,  είναι και επαγγελματικό εργαλείο. Αυτό, του επιτρέπει να δουλεύει συνεχόμενα για αρκετή ώρα/ες, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα φθοράς. 

Φυσικά, το μόνο αρνητικό σε αυτή την πατέντα, είναι το σχετικά μεγάλο βάρος που πρέπει να έχει (κυρίως λόγω του μεταλλικού προστατευτικού και σκελετού, καθώς το Makita ζυγίζει μόνο 2.5 κιλά), αλλά χρησιμοποιήθηκε ιμάντας πρόσδεσης για τους ώμους, οπότε το βάρος στηρίζεται στο κορμό του σώματος, όπως ακριβώς στα βαριά βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά.

To καλό με τον γωνιακό τροχό, είναι ότι έχει περίπου τα ίδια rpm (στροφές ανά λεπτό) με τα βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά, οπότε μπορούν (θεωρητικά) να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, όλα τα παρελκόμενα ενός κανονικού χορτοκοπικού. Στο βίντεο, χρησιμοποίησαν μεσηνέζα περαστή στη βίδα που ασφαλίζει το δίσκο στον άξονα του γωνιακού. Με μια μικρή πατούρα (ώστε να κεντράρει σωστά), λογικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και (ήμι) αυτόματη μεζηνέζα (αυτές που είναι χωρίς ενσωματωμένο παξιμάδι, γιατί ο άξονας έχει διαφορετική διάμετρο και αντίστροφες βόλτες), οπότε δεν θα χρειάζεται να ξεσφίγγει κάποιος κάθε φορά, τον άξονα για να προσθέτει μεσηνέζα.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία κατασκευής, στο παρακάτω βίντεο από το κανάλι τους στο Youtube. Οι δημιουργοί είναι από την Κύπρο και παρόλο που δεν έχουν κλείσει ακόμα ένα χρόνο, έχουν αρκετές εξαιρετικές κατασκευές, που αξίζει να δείτε, οπότε καλό είναι να κάνετε και subscribe.

1 σχόλιο: