.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Προς κατάργηση ο φόρος επιτηδεύματος σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων εντός μεγάλων δήμων

 (5/9/2016 10:23)

Προς κατάργηση ο φόρος επιτηδεύματος σε οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων εντός μεγάλων δήμων
Καταργείται η υποχρέωση καταβολής φόρου επιτηδεύματος σε αγρότες και λοιπούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κοινότητες µε πληθυσµό κάτω των 500 κατοίκων, αλλά λογίζονται ως δήµοι λόγω της θέσης τους πλησίον μιας μεγάλης πόλης, όπως ενημέρωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στην υπ’ αριθµόν 1188/29-8-2016 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γρεβενών του Συνασπισµού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστου Μπγιάλα, σχετικά µε το τέλος επιτηδεύµατος σε χωριά κάτω από πεντακόσιους κατοίκους.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπγιάλας: «Συνεπώς αν κάποιο χωριό δεν αποτελούσε κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα από μόνο του κοινότητα και ανήκε διοικητικά σε άλλη κοινότητα ή σε άλλο δήμο λαμβάνεται υπόψη για την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ο πληθυσμός της κοινότητας (ή αντίστοιχα του δήμου) που υπαγόταν. Η ως άνω νομοθετική πρόβλεψη στην πραξη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα καθώς εισάγει ένα στρεβολό σύστημα το οποίο επιτείνει την αδικία ειδικά για τα μικρά χωριά της ελληνικής υπαίθρου».
«Είναι κάτι που έχουµε εντοπίσει σαν πρόβληµα και κάτι που θέλουµε να αντιµετωπίσουµε, γιατί πρόκειται πραγµατικά για µια αδικία. ∆ιερευνούµε πώς ακριβώς θα λύσουµε, για να µην υπάρχουν αδικίες και κάτι στο οποίο θα δώσουµε σίγουρα λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Τρύφων Αλεξιάδης
Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός, σε κάθε περίπτωση βάσει εγγράφου της Γενικής Γραµµατείας ∆ηµοσίων Εσόδων, «σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η φορολογική διοίκηση δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή επιβολή του τέλους επιτηδεύµατος ή όχι, οι υπόχρεοι φορολογούµενοι µπορούν, εφόσον διαπιστώσουν λάθη, να υποβάλουν στην εφορία τους αίτηση για νέα εκκαθάριση, ώστε να ελεγχθούν τα πραγµατικά περιστατικά».
Έτσι, µετά από έλεγχο των πραγµατικών περιστατικών, µπορεί να διαγραφεί το τέλος επιτηδεύµατος.

«Υπάρχει και αυτή η δυνατότητα η οποία περιγράφεται µέσα στο συγκεκριµένο έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση, είναι στα θέµατα τα οποία θα εξετάσουµε και θα αλλάξουµε, γιατί δεν θέλουµε να έχουµε τέτοιες άδικες φορολογικές ρυθµίσεις», κατέληξε απαντώντας στον κυβερνητικό βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών, Τρύφων Αλεξιάδης.
Δείτε εδώ το κείμενο της ερώτηση του κ. Μπγιάλα
Πηγή:http://www.agrotypos.gr/

Αν σας τρώει η περιέργεια,μπείτε εδώ και κατεβείτε στη σελίδα 169-170.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου